Povodom proglašenja Ljubuškog gradom u hotelu Bigeste održana prigodna svečanost - foto Istaknuto

Povodom proglašenja Ljubuškog gradom u hotelu Bigeste održana prigodna svečanost - foto

Povodom proglašenja Ljubuškog gradom danas je u hotelu Bigeste održana prigodna svečanost.

Nazočnim predstavnicima javnog, političkog, kulturnog, vjerskog i gospodarskog života općine Ljubuški, te ostalim nazočnim građanima kratko su se obratili predsjednik Gradskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić i gradonačelnik Neveno Barbarić.

Kvesić je u svom obraćanju upoznao nazočne s procedurom koju je na inicijativu načelnika Barbarića pokrenulo Općinsko vijeće Ljubuški za dobivanje statusa Grada Ljubuški. Zahvalio se svima koji su na bilo koji način doprinijeli da Ljubuški postane grad.

Gradonačelnik Barbarić je govorio o povijesnoj i kulturnoj baštini Ljubuškog na temelju koje  je Ljubuški dobio status grada. Podsjetio je na povijest Ljubuškog i njegov povijesni značaj. Naglasio je kako će proglašenje Ljubuškog gradom doprinijeti njegovom društvenom statusu, te gospodarskom i političkom utjecaju. Zahvalio se svima koji su pomogli u izradi Elaborata o kulturno-povijesnoj baštini općine Ljubuški, te svima koji su pomogli i doprinijeli da Ljubuški postane grad.

Nakon toga je tajnik Vijeća ministara BiH Robert Vidović uručio gradonačelniku Barbariću povijesnu kartu Kotara Ljubuškog iz 1893.godine.

Program su svojim glazbenim nastupom obogatili Ivan Sušac i Goran Arar, a program je vodila Bjanka Medić.

Foto:

Radio Ljubuški

na vrh članka