Predstavljen službeni portal JU „KŠC“ i 3D printer dodijeljen Knjižnici Ljubuški Istaknuto

Predstavljen službeni portal JU „KŠC“ i 3D printer dodijeljen Knjižnici Ljubuški

Danas je u prostorijama Knjižnice Ljubuški održana konferencija za medije, u organizaciji JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, povodom predstavljanja službenog portala JU „KŠC“ te Prusa MK3 - 3D printera kojim je Knjižnica Ljubuški nagrađena za kvalitetan rad na projektu „Digitalni građanin“.

Na samom početku konferencije za medije nazočnim novinarima obratio se Ivan Bebek, ravnatelj JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški. „Hvala Institutu za razvoj i inovativnost mladih iz Zagreba te INTERA Tehnološkom parku iz Mostara što su odabrali JU „KŠC“ Ljubuški, odjelu Knjižnici Ljubuški, za sudjelovanje u projektu „Digitalni građanin“ i što su u konačnici prepoznali naš kvalitetan i odgovoran rad na istom te nas nagradili vrijednim Prusa MK3 -3D printerom, koji će nam uvelike pomoći u daljnjem educiranju korisnika naših usluga. Ujedno, danas je velik dan za našu ustanovu budući da predstavljamo i službeni portal JU „KŠC“ Ljubuški, koji će ubuduće donositi najnovije informativne, kulturne i sportske vijesti popraćene fotografijama i video prilozima iz Ljubuškog, ali ujedno i regije te svijeta.“, istaknuo je Bebek.

Na projekt „Digitalni građanin“ podrobnije se osvrnuo Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški. „Tijekom proteklih nepunih godinu dana Knjižnica Ljubuški je bila dijelom projekta „Digitalni građanin“ te je u okviru spomenutog projekta upriličila 18 edukativnih radionica, pod rukovodstvom knjižničarke Vlatke Jurič – kojoj se ovom prigodom zahvaljujem na angažmanu, za učenike 4. i 5. razreda osnovnih škola s područja Grada Ljubuškog – njih 170, koji su kroz zabavu i igru, koristeći micro:bitove te BOSON uradi sam komplete, učili osnove programiranja. Naš kvalitetan i odgovoran rad na projektu je prepoznat od strane IRIM-a iz Zagreba te INTERA Tehnološkog parka iz Mostara, koji su isti nagradili vrijednim Prusa MK3 – 3D printerom, te im se ovom prigodom zahvaljujem. Dobiveni 3D printer će nam uvelike pomoći u daljnjem radu, nadasve na edukativnim 3D radionicama koje namjeravamo upriličiti u listopadu tekuće godine.“, istaknuo je Vizentaner.

O službenom portalu JU „KŠC“ Ljubuški – Ljubuški IKS Portal podrobnije je predstavio Slaven Tomić, stručni suradnik za sport, rekreaciju i sportske objekte JU „KŠC“ Ljubuški. „Ljubuški informativno, kulturno, sportski portal –Ljubuški IKS Portal započeo je s radom te će ubuduće žiteljima Grada Ljubuškog donositi najnovije vjerodostojne informativne, kulturne i sportske vijesti popraćene fotografijama i video prilozima iz Ljubuškog, ali ujedno i regije te svijeta. Ovo je službeni portal JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški. Naime, budući da je naša ustanova predvodnik kulturnih i sportskih događaja na prostoru Grada Ljubuškog, ukazala se objektivna potreba za jednim ovakvim portalom koji će pravovremeno izvještavati svekoliku ljubušku javnost o brojnim, raznovrsnim događajima nadasve u našoj organizaciji potom i dr. Dizajn portala je uistinu prekrasan, logo prepoznatljiv – knjiga i lopta. Mada smo tek započeli s radom, zadovoljni smo reakcijama na portal i čitanjem istoga.“ istaknuo je, među ostalim, Tomić.

Izvor: Iks-portal.info

na vrh članka