Ljubuški: Počela nova školska godina - audio i foto Istaknuto

Ljubuški: Počela nova školska godina - audio i foto

Ljetni raspust je gotov i školarci u Zapadno-hercegovačkoj županiji danas su sjeli u školske klupe.

Tijekom jutra učenici su dolazili u škole kako bi preuzeli raspored sati, a početak nastave izazvao je i prometne gužve, pa je tako u Ljubuškom danas zabilježena pojačana frekvencija vozila.

Diljem osnovnih škola danas su organizirane priredbe za doček prvašića, a samo na području Ljubuškog u prve razrede je upisano 213 učenika (U OŠ Marka Marulića upisano je 114 učenika, u OŠ Ivane Brlić Mažuranić 59, a 39 učenika upisano je u OŠ Tina Ujevića u Vitini).

Prvašići su danas u pratnji roditelja došli upoznati se sa školom, ali i preuzeti svoje udžbenike koje im je besplatno osigurala Zapadnohercegovačka županija.

Podsjetimo, Vlada ŽZH izdvojila je 380.000 KM za udžbenike koje će prvog dana nastave dobiti učenici od prvog do petog razreda osnovne škole.

Ove godine ljubuški učenici će imati i bolje uvjete u školskim objektima.

Naime, Grad Ljubuški je iz gradskog proračuna izdvojio nekih pola milijuna maraka za uređenje školskih objekata, preuređeno je čitavo prizemlje Gimnazije, u OŠ Marka Marulića i OŠ Ivane Brlić Mažuranić uređeni su sanitarni čvorovi, povećan je broj učionica u školi u Klobuku…

Povodom početka nastave, danas su na području Ljubuškog organizirane i svete mise na kojima je zazvan Božji blagoslov na sve učenike, njihove nastavnike i roditelje.

Svim školarcima želimo sretan početak nove školske godine, a svoju čestitku uputio je im i Nikola Bunoza, učenik drugog razreda OŠ Tina Ujevića Vitina, poslušajmo što je on poručioDanas smo posjetili OŠ Marka Marulića u Ljubuškom, u fotogaleriji pogledajte što smo zabilježili fotoaparatom

 Bjanka Medić / Radio Ljubuški

na vrh članka