Ljubušaci u čapljinskom kinu „Mogorjelo“ oduševili predstavom „Mrginji su u glavi“ - video

Ljubušaci u čapljinskom kinu „Mogorjelo“ oduševili predstavom „Mrginji su u glavi“ - video

Za kraj mjeseca studenog u kino dvorani Mogorjelo u Čapljini svi su se nasmijali do suza.

Naime, u subotu, 30. studenog izvedena je predstava ”Mrginji su u glavi” koju izvode glumci amateri Kluba kultura ”Libuša” iz Ljubuškog.

Humoristična predstava napunila je kino dvoranu Mogorjelo, a svi prisutni zaista su uživali u humorističnoj i poučnoj predstavi.

Predstava na satiričan način govori o hercegovačkim stereotipima i preslici društva.

Odigrane scene tematski su pratile životne zgode i nezgode hercegovačke obitelji te prikazale priču o mladiću i djevojci iz Ljubuškog čiji se roditelji posvađaju oko “mrginja”, odnosno, međe na zemlji i to stvori problem i za dvoje mladih, piše Čapljinski portal.

O samoj predstavi za Đaka city portal Vesna Rakić, voditeljica Kluba kulture „Libuša“ je rekla: „Ova predstava je hrvatska inačica „Romea i Julije“, ali ova predstava završava sretno. Iako se tu radi o nekakvim predrasudama, o svađama oko mrginja koje traju godinama te tako ometaju normalan rad i život posebito mladih, ipak smo mi svemu dali nekakvu šaljivu notu tako da u predstavi ima dosta smijeha, dosta je zabavna, a iz same predstave se može izvući i pouka kako nas takve stvari ne trebaju sprječavati da vidimo objektivno, da se družimo, da dopuštamo brak između dvije zaraćene obitelji i da se mirimo na kraju krajeva.“

Vesna Rakić je kazala da je inspiracija za ovu predstavu došla iz istinitih temelja, došla je iz jedne predstave koja je trajala dosta kraće od ove večerašnje a zvala se „Ovan nije kriv“.

Predstavu čini trinaest glumaca, a čapljinska publika uživala je u devedesetominutnom humoru ljubuških glumaca amatera.

Izvor. Djaka-city / Čapljinski portal

na vrh članka