Petra Rupčić pobjednica natječaja „ Ljubuški u meni pjesma“ - audio i foto Istaknuto

Petra Rupčić  pobjednica natječaja „ Ljubuški u meni pjesma“ - audio i foto

JU Kulturno-športski centar Ljubuški organizirao je u utorak 11.veljače u povodu obilježavanja Dana grada Ljubuškog, manifestaciju pod nazivom "Ljubuški u meni pjesma".

U sklopu događanja upriličena je skupna izložba slika 31 polaznika tečaja crtanja i slikanja te tradicionalna, peta po redu, pjesnička večer ljubuških srednjoškolaca.

Tečaj crtanja i slikanja u trajanju od tri mjeseca održavao se u prostorijama Knjižnice Ljubuški pod stručnim vodstvom prof. Ivane Pavlović.

Polaznicima tečaja je na svečanosti certifikate o završenom tečaju uručio ravnatelj Kulturno-športskog centra Ivan Bebek.

 

Drugi dio svečanosti bio je posvećen pjesmama koje su interpretirali sami autori učenici SSŠ Ruđera Boškovića i Gimnazije Ljubuški.
Natječaj „ Ljubuški u meni pjesma“ po peti put za redom pruža priliku srednjoškolcima da pjesmom čestitaju rođendan svome gradu, a tročlano povjerenstvo kojeg su činili prof. Mate Grbavac, prof. Boris Brkić i pjesnik Miro Petrović urednik Motrišta, časopisa Matice hrvatske Mostar najboljom pjesmom proglasio je „Grad u noći „ Petre Rupčić učenice trećeg razreda Gimnazije Ljubuški.

Petra je uz nagradu laptop koju joj je uručio gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić osvojila i mjesto za svoje pjesme u jednom od izdanja časopisa Motrišta.

Glazbenu pratnju interpretatorima poezije pružili su Filip Granić i Petar Bunoza a naslovnu pjesmu natječaja Ljubuški u meni pjesma autora prof. Martina P.Borasa izveo je ansambl SGŠ Ljubuški.

U audio zapisu poslušajte izlaganje prof. Mate Grbavca te pobjedničku pjesmu Petre Rupčić „ Grad u noći“.

Petra Rupčić

Mate Grbavac

Foto:

Bjanka Medić/Radio Ljubuški

 

 

na vrh članka