Bogoslov iz Konga svjedočio o duhovnom pozivu na Starom Hardomilju Istaknuto

Bogoslov iz Konga svjedočio o duhovnom pozivu na Starom Hardomilju

Sinoć je prvom večeri trodnevnice započeo duhovni program proslave blagdan sv. Stjepana na Starom Hardomilju.

Trodnevnicu je predmolio gvardijan fra Dario Dodig, a pjevanjem ju je uzveličao zbor Hardomiljčana.

Euharistijsko slavlje predvodio je fra Goran Azinović. Nakon mise svjedočanstvo duhovnog poziva imao je bogoslov iz Konga fra Junior Ngongo Mwanba, koji živi u samostanu Hercegovačke franjevačke provincije u Zagrebu i pohađaju Katolički bogoslovni fakultet. Fra Junior je iz franjevačke Provincije sv. Benedikta Afričkog u Kongu došli u Visoko gdje je prvo učio hrvatski i jako je zahvalan profesoru fra Ivanu Nuiću koji se toliko trudio da ih nauči jezik.

Duhovni poziv

„Treba znati da je svaki pojedinac sam pred svojim izborom kako bi shvatio koji put treba izabrati. On treba uzet u obzir svoje mogućnosti, sklonosti i svoje sposobnosti kako bi mogao živjeti sretno i u miru s Bogom, s drugim ljudima i sa samim sobom“, kazao je fra Junior te ispričao kako je duhovni poziv osjetio još u osnovnoj školi kad je svećenik došao slaviti misu i odmah je rekao da želi biti poput misionara.

Znao je da samo želi redovito ići na misu i moliti te je otišao u novicijat i sada studira teologiju na KBF-u u Zagrebu i zajedno s još trojicom braće iz Konga se sprema za svećeništvo.

Hercegovački misionari

Spomenuo je misionare franjevačke hercegovačke provincije koju su bili u Kongu: fra Pero Čuić, fra Blago Brkić, fra Ante Kutleša, fra Filip Sučić, fra Stojan Zrno, fra Ante Ivanković i fra Jozo Vasilj.

„Hrvatska je moja druga zemlja zato što se tu osjećam kao kod kuće, ne osjećam se strancem nego kao među svojim“, zaključio je Junir u svom svjedočanstvu Hardomiljčanima.

Autor: Ana Bubalo / Ljportal.com

na vrh članka