Najava: Predstava "Hoćemo l' VIŠE?" večeras u Ljubuškom - audio

Najava: Predstava "Hoćemo l' VIŠE?" večeras u Ljubuškom - audio

Nakon što su mjesecima diljem BiH održavali glumačke radionice s mladima i razgovarali s njima o njihovim problemima, članovi Udruge dramskih umjetnika Altteatar iz Sarajeva napravili su predstavu “Hoćemo l’ VIŠE” koju će večeras s početkom u 20 sati prikazati u hotelu Bigeste u Ljubuškom.

Predstava je rezultat razgovora s mladima iz devet lokalnih sredina iz BiH, među kojima je i Ljubuški, gdje su ranije održane dvije glumačke radionice s mladima.

Tom prilikom se i razgovaralo o tome što muči mlade Ljubušake i što je po njima najveći problem u gradu. 

„Tijekom glumačkih radionica i aktivnosti s mladima, scenarist je „ubirao“ njihove rečenice, tako da su i mladi iz Ljubuškog supotpisnici ovog scenarija“, kaže Nikolina Herceg iz Udruge mladih Agape Ljubuški, koja je sudjelovala s Altteatrom na ovom projektu.

Radnja predstave je u Domu kulture kojeg mladi nastoje oživjeti. U Domu kulture održava se i predizborna kampanja za nadolazeće izbore, pri čemu mnogi zadaci oko sređivanja sale ometaju postavljanje predstave. Odlučni u tome da zaustave iskorištavanje mladih od strane vlasti, mladi svoju predstavu vode u smjeru revolucije.

„Očekuje nas jedna vrlo zanimljiva predstava koja se bavi položajem mladih u društvu i njihovim aktivizmom. Pozivamo ljude da budu aktivni i da preuzmu na sebe odgovornost za neka događanja u svojoj zajednici“, kaže glumica Helena Vuković.

Glumac Kemal Rizvanović dodaje kako se nadaju ovom predstavom uvjeriti mlade da oni imaju moć i da više ne čekaju stvari.

„Ne možemo čekati da nam netko sa strane nešto omogući, jer neće nikad“, kaže Rizvanović .

Uoči predstave danas su u programu Radija Ljubuški gostovali glumci Helena Vuković, Kemal Rizvanović, te članovi Udruge Agape Nikolina Herceg i Mihaela Šimović. Poslušajte najavu predstave 

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

na vrh članka