Veliko otkriće: Pronađena Ljubuška Gospa iz 1468. godine Istaknuto

Veliko otkriće: Pronađena Ljubuška Gospa iz 1468. godine

„Malo Ljubušaka zna, a valjalo bi da svi znaju kako je na našem ovogodišnjem kalendaru prvi put objavljena jedna dragocjenost sa kojom se moramo ponositi „ kazao je fra Andrija Nikić prilikom predstavljanja kalendara za 2018. godinu na Radio Ljubuškom.

HKD Napredak Mostar tiskalo je kalendar za 2018. godinu sa naslovnom fotografijom izvezene slike Gospe sa djetetom koja je nastala u 15.stoljeću.

„ Tek smo nedavno ušli u trag ovom iznimnom djelu kojeg su prema živoj predaji, franjevci iz Ljubuškog i Samostana svete Kate, s ostalim dragocjenostima davne 1468. odnijeli u Zaostrog.

Prema riječima fra Andrije Nikića, Gospa je bila i ostala suputnica i supatnica naših fratara.

"Njih je dovela u Hercegovinu. S njima je bdjela u Franjevačkom samostanu u Ljubuškom. Njih je čuvala još od 1468. u Zaostrogu, njihovu slavu je proširila, Gospa je bila i ostala suputnica i supatnica naših fratara, uključujući ih među čuvare 2709 najpoznatijih čudotvornih marijanskih svetišta 1672. godine. Gospa je među nama svojim ukazanjima od 1981. godine u Međugorju. Gospa želi svakodnevno ostati s nama, na što podsjećaju stranice našeg kalendara".

Svi koji žele imati kalendar za 2018. godinu posvećen Gospi Ljubuškoj na naslovnici mogu kontaktirati fra Andriju Nikića na broj mobitela 063-326-505 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radio Ljubuški

 

na vrh članka