Petak, 16 Ožujak 2018

Predsjedništvo SDA: Odluka o isključenju iz stranke Kukića i Džihanića

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) je na današnjoj sjednici donijelo Odluku o isključenju iz stranke Mirsada Kukića zbog nepoštivanja odluka organa Stranke i nanošenja štete ugledu SDA i Nudžeima Džihanića zbog nanošenja štete ugledu stranke. Predsjedništvo SDA je zadužilo Županijski odbor da pokrene proceduru smjene Nudžeima Džihanića s pozicije ministra u Vladi Bosansko-podrinjske županije (BPŽ). 

Više...

Đerek i Kovačević u finalu Svjetskog kupa u Bakuu

Hrvatski gimnastičari Ana Đerek i Anton Kovačević izborili su nastup u finalu vježbi na tlu, odnosno na preči na Svjetskom kupu u Bakuu, Đerek je u kvalifikacijama na tlu ostvarila najbolju ocjenu, dok je Kovačević u borbu za medalje ušao kao peti na preči.

  • Objavljeno u Šport
Više...

PH: Cibona uvjerljivo svladala Šibenik

U izravnom susretu za treće mjesto na ljestvici hrvatskog košarkaškog prvenstva Cibona je u susretu 17. kola u KC Dražen Petrović uvjerljivo svladala Šibenik sa 88:68 (23:16, 23:20, 25:13, 17:19).

  • Objavljeno u Šport
Više...

Upoznajte Tomislava Primorca, asistenta sa splitskog PMF-a, koji je spojio dva potpuno različita područja i postao - stand up fizičar!

Da fizika i komedija idu ruku pod ruku, svojim primjerom već neko vrijeme pokazuje 27-godišnji Tomislav Primorac, član splitskog ogranka Studija smijeha. Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu asistent je na kolegijima Uvod u atomsku i molekularnu fiziku i Klasična mehanika, a večeri su mu rezervirane za – nasmijavanje publike.

Više...

Ivan Hrstić: Sve se vrti oko milijarde kuna

Zalaganje za rodni svjetonazor u kojem je rod tek društveni konstrukt ili posve proizvoljan osobni izbor vrišti i curi na sve strane iz Istanbulske konvencije (IK). Kao kad zagrizeš prenatrpani hamburger. S jedne strane senf, s druge majoneza. Kad Andrej Plenković kaže da toga u konvenciji nigdje nema te da ju prvo pročitamo, naravno da se moramo zapitati je li ju on sam uopće pročitao – ili se samo pravi naivan, piše Ivan Hrstić za Večernji list.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed