Petak, 02 Ožujak 2018

Varaždin: Major JNA koji je 1992. srušio helikopter s EU promatračima morat će služiti kaznu

Nakon žalbe Državnog odvjetništva, Sudsko vijeće Varaždinskog županijskog sudaukinulo je odluku iz siječnja ove godine o obustavi kazne zatvora za pilota JNA majora Emira Šišića koji je ratne 1992. u blizini Varaždina srušio helikopter Europske zajednice. Sva petorica europskih mirovnih promatrača koji su se nalazili u helikopteru- jedan Francuz i četiri Talijana- poginula su.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Thompson o preporuci Vijeća: ‘Bojna Čavoglave ne smije biti zabranjena, ona je simbol Domovinskog rata’

“Pjesma “Bojna Čavoglave” nije zabranjena, niti bi smjela biti zabranjena i svatko onaj tko je pokuša zabraniti nije normalan, jer time zabranjuje simbole Domovinskog rata, a ta pjesma je jedan od tih simbola. Pjesma je nastala u Domovinskom ratu i nema nikakvu poveznicu s totalitarnim režimima iz prošlosti”, poručuje dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski vojnik, a danas najslušaniji pjevač domoljubnih i rodoljubnih pjesama u Hrvatskoj Marko Perković Thompson komentirajući kontroverzne preporuke Vijeća za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Zastupnik u Hrvatskom saboru usred govora o bananama prasnuo u smijeh - video

Saborska rasprava o izmjenama saborskog Poslovnika, koja je započela u četvrtak nešto prije ponoći, trajala je cijelu noć i nastavlja se tijekom jutra jer je oporba poslije svake rasprave koristila poslovničko pravo na stanku prosvjedujući zbog toga što nije udovoljeno njezinu zahtjevu da se rasprava o toj točci prebaci za petak prijepodne.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed