Utorak, 20 Ožujak 2018

EBEL: Kraj sezone za Medveščak

Hokejaši Medveščaka nisu uspjeli izboriti sedmu utakmicu četvrtfinala doigravanja EBEL lige protiv Black Wingsa, u šestom dvoboju igranom u Domu sportova izgubili su sa 4:5 (0:1, 3:1, 1:3) i tako u konačnici izgubili sa 2-4 u seriji.

  • Objavljeno u Šport
Više...

Strateški je interes Sveučilišta da živi i radi na području Središnje Bosne

Senat Sveučilišta u Mostaru održao je sjednicu u Vitezu čime nastavlja s održavanjem sjednica u strateškim centrima Sveučilišta, priopćeno je u utorak iz Ureda za odnose s javnošću mostarskog sveučilišta. Sjednici su osim članova Senata nazočili i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije Katica Čerkez i pomoćnik ministrice Franjo Ljubas.

Više...

Kakav je norveški model odnosa s EU?

Prije 24 godine, nakon što su na referendumu drugi put rekli NE članstvu u Europskoj uniji, Norvežani su ušli u Europski ekonomski prostor i postali dio jedinstvenog tržišta. Najsveobuhvatniji bilateralni sporazum kojega je bogata zemlja s europske periferije ikada potpisala temelj je onoga što nazivamo tzv. norveški model u odnosima s Bruxellesom. Što on donosi Norveškoj i zašto nije rješenje za Veliku Britaniju nakon Brexita, u priči Dragana Nikolića.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Sovjetski znanstvenik priznao da je pomogao stvoriti otrov korišten u napadu u Britaniji

Znanstvenik iz doba Hladnoga rata priznao je da je pomogao u stvaranju nervnog otrova za koji Britanija kaže da je upotrijebljen za trovanje bivšeg špijuna i njegove kćeri, što je u suprotnost s tvrdnjama Moskve da ni Rusija ni Sovjetski Savez nikada nisu imali takav program, ali je rekao da taj napad ne izgleda kao djelo Moskve jer žrtve nisu trenutačno ubijene.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed