Srijeda, 28 Ožujak 2018

Biskup Uzinić: Ne vodimo računa o demografskom izumiranju i masovnom iseljavanju

U uskrsnoj poruci naslovljenoj „Dajmo se obasjati Kristovim uskrsnim svjetlom, svjetlom Božje ljubavi!" dubrovački biskup Mate Uzinić skreće pozornost na očitovanja „bezakonja" i „ohlađene ljubavi" u Crkvi i društvu, te ohrabruje ljude da u uskrsnoj noći dopuste da se u njihovim srcima zapali plamen Božje ljubavi kako bi s tom ljubavlju, logikom sjemena koje umirući donosi rod, zajedno raspršili podjele, predrasude i jalove rasprave u društvu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Nadbiskup Barišić: Na svoj način Juda je prisutan u svima nama

„Želimo biti blizu Gospodinu. S Cvjetnicom smo nastojali pridružiti se onima koji su iskrenije prihvatili i dočekali Isusa u Jeruzalemu. Željeli smo reći otvarajući svoja, srca, živote, svoje odnose kroz ove dane ovdje u katedrali i drugim mjestima da je dobrodošao među nas i kako ne znamo domete njegove dobrote, ali je dobro osjećamo. Neka nas ovaj tjedan još više približi Gospodinu da bi mogli biti sudionici njegove muke i uskrsnuća“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, predvodeći euharistijsko slavlje na Veliku srijedu, 28. ožujka u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Vlč. Sudac: Ova se civilizacija pretvara u najgore sotonsko iskušenje

Život treba podvrći kritici vrijednosti. Treba ga sučeliti sa njegovim sustavom. Sitne duše su sklone u prah pretvoriti svaku vrijednost i veličinu. Stoga danas postoje karikature duha i profesionalne deformacije: gubitak identiteta, egoizam, individualizam, terorizam, materijalizam, isprazna slava... Sve je to fosilizacija života na lažnim vrijednostima.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Pijani pješaci u BiH zaradili 111 tisuća KM neplaćenih kazni

Alkohol predstavlja poseban problem za sigurnost prometa, a često smo i svjedoci prometnih nesreća koje su uzrokovali sudionici u prometu koji su bili pod utjecajem alkohola, piše Večernji list BiH. Osobe koje su pod utjecajem alkohola obično krše prometne propise i predstavljaju opasnost za sigurnost kako sebe tako i ostalih sudionika u prometu.

Više...

Lovrenović: Većina i manjina Bakira Izetbegovića

Otkako postoji moderna Bosna i Hercegovina – kao federalna jedinica u drugoj Jugoslaviji, te od 1992. godine kao nezavisna država – prvi put su neki dan u politički diskurs uvedeni pojmovi većine i manjine (u više nego jasnom nacionalnom značenju: Bošnjaci i Hrvati) kao kriterij vladanja. I to nije učinio bilo tko, nego političar s najvišim statusom – Bakir Izetbegović, predsjednik najveće bošnjačke stranke, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, piše književnik Ivan Lovrenović na svom blogu.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed