Ponedjeljak, 21 Svi 2018

Venecijanska komisija stiže u BiH zbog Izbornog zakona

Venecijanska komisija će prisustvovati nizu sastanaka s relevantnim sudionicima izbora, u cilju pružanja stručne pomoći u procesu kontinuiranih rasprava o neophodnim izmjenama u izbornom zakonodavstvu, posebno u pogledu izbora Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine – najavljeno je danas iz Ureda Vijeća Europe u Sarajevu.

Više...

U najstarijoj župi u Brotnju osnovan Konzulat Europskih vinskih vitezova za BiH

Nakon što je krajem prosinca prošle godine u mostarskoj katedrali Europski vinski viteški red prvi put u Bosni i Hercegovini održao svečanu promociju novih vinskih vitezova-pripravnika i promaknuća u više razine viteštva (savjetnik), protekloga vikenda u župi sv. Blaža u Gradnićima upriličena je veličanstvena viteška svečanost osnivanja Podružnica (Konzulat) Europskih vinskih vitezova za Bosnu i Hercegovinu, što doista predstavlja povijesni dan od golemog značenja za vinarstvo i vinogradarstvo Bosne i Hercegovine.

Više...

Igračica Izviđača Dea Vuković - jedna od najljepših bh. sportašica poručuje: Ljepota u sportu ne pomaže

Mlada rukometašica ljubuškog Izviđača, Dea Vuković, jedna je od junakinja velikog i pomalo neočekivanog trijumfa svog kluba u Kupu Bosne i Hercegovina. Ova lijepa Mostarka se u svom drugom boravku u Ljubuškom, u dresu Izviđača uspjela domoći svog prvog seniorskog trofeja. Iako mlada, Dea je već poprilično poznato ime na rukometnim terenima širom Bosne i Hercegovine.

  • Objavljeno u Šport
Više...

Tko je Darko Horvat, novi ministar gospodarstva?

Darko Horvat, koji je predložen za novog ministra gospodarstva, bio je HDZ-ov ministar poduzetništva i obrta od siječnja do listopada 2016. godine kada je predsjednik Vlade bio Tihomir Orešković, a prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Krstičević u SAD-u: Ponosan sam što mogu predstaviti moju Hrvatsku

Dan uoči svečanog primanja u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD-a, ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević predstavio je strategiju nacionalne sigurnosti na Sveučilištu Rider, instituciji sa 150 godina dugom tradicijom obrazovanja veterana i mogućnosti besplatnog obrazovanja za članove njihovih obitelji. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed