Subota, 02 Lipanj 2018

Nedjeljni počinak je potreban za dobro čovjeka

9. nedjelja kroz godinu (B)
Bog je, biblijski, stvarao svijet radeći šest dana, a zatim se, sedmoga dana, odmarao. Njegovo djelo je od tada povjereno čovjeku, koji ima zadaću svojim se radom brinuti za održavanje i unaprjeđivanje Stvoriteljevog djela. Zato je starozavjetni čovjek cijenio ljudski rad i u njemu vidio Božji blagoslov. No istovremeno s pozitivnim pogledom na ljudski rad, starozavjetni čovjek je, zbog svog iskustva ropstva, imao potrebu naglasiti i važnost odmora. Kao što je Bog sedmoga dana počinuo, tako i čovjek, ali i sve stvorenje treba sedmoga dana počinuti.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Cijelo društvo je bolesno i treba mu terapija

„Toliko se povijesne nepravde preskočilo da čovjek ne može povjerovati. I onda želimo „Bolju budućnost", „Život dostojan čovjeka" i ostale egoistične floskule, a okrenuli smo glavu od tolikih tuđih sudbina i pravih problema. A kad čovjek dovoljno dugo okreće glavu, ona se odvida i ispadne. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Bog piše ravno i krivim crtama

Jako dobra vijest glede Međugorja plasirana je iz Vatikana 31. svibnja, na svetkovinu Tijelova, posljednjeg dana Gospi posvećenog mjeseca svibnja, kad se inače po katoličkom kalendaru slavi blagdan Pohođenja Blažene Djevice Marije. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Biskup Bogdan: Zapadna kultura sve više linčuje kršćanske svetinje

Župa sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima i Policijska kapelanija Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske proslavile su u utorak 29. svibnja svečanim euharistijskim slavljem svoje nebeske zaštitnike – svetoga Euzebija, biskupa i svetoga Poliona, lektora, ranokršćanske mučenike iz doba Rimljana, u doba cara Dioklecijana. Koncelebrirano svečano misno slavlje predvodio je vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Umro mladi milijunaš koji je prodao svoje bogatstvo i novac dao siromašnima

Prije tri godine australskom milijunašu Aliju Banatu dijagnosticiran je rak, a liječnici su mu rekli da mu ostaje maksimalno sedam mjeseci života. Ta užasna vijest promijenila mu je život, a Ali je odlučio svoje bogatstvo upotrijebiti na puno bolji način nego dotad. Iako je nadživio najavljenih sedam mjeseci, bolest je ipak bila jača te je Banat preminuo 29. svibnja, u dobi od 32 godine.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed