Srijeda, 06 Lipanj 2018

Proslavljen 50. rođendan profesora Baltazara

Serijal 'Profesor Baltazar' proteklih 50 godina promiče nenasilno rješavanje problema i pozitivne vrijednosti, zbog čega je i danas prepoznat diljem svijeta kao jedinstveni brend Zagreba i Hrvatske, rečeno je u srijedu na proslavi okruglog rođendana mnogima omiljenog profesora u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO).

Više...

Vrhovni sud SAD-a odbacio tužbu homoseksualnog para protiv slastičara koji im je odbio napraviti tortu za ‘vjenčanje’

Vrhvovni sud SAD odlučio je sa sedam glasova za i dva protiv, u slučaju koji nikad nije niti trebao doći do najviše sudske instancije: Slastičar Jack Phillips, vlasnik slastičarnice “Masterpiece Cakeshop”, nije dužan ispeći svadbenu tortu za homoseksualni par koji ju je, iako je znao za njegova kršćanska načela, naručio baš od njega. Kršćanske udruge poput Katoličke lige pozdravile su presudu kao poraz “gay nasilništva”, kako je ispred spomenute Lige rekao Bill Donahue, i pobjedu slobode savjesti i uvjerenja.

Više...

Posušje: Učenici napravili solarni automobil

U sklopu proslave Dana Sisačko-moslavačke županije i ove će se godine u Sisku održati atraktivna i zanimljiva utrka solarnih automobila u organizaciji Tehničke škole Sisak. Šesto izdanje utrke održat će se od 7. do 9. lipnja, a i ovaj put će je pratiti prigodna izložba automobila i konferencija o električnim i solarnim vozilima

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed