Srijeda, 24 Srpanj 2019

Večer zahvale za Međugorčane koji su besplatno primali sudionike hodočašća osoba s invaliditetom

U Međugorju je održana večer zahvale župljanima i prijateljima Međugorja. Na temeljima stare crkve održan je glazbeni koncert naših sekcija (FRAMA, tamburaši, klape, gitaristi, veliki zbor...), te su na kraju koncerta dodjeljene zahvalnice svima koji su proteklih godina besplatno primali sudionike hodočašća osoba s invaliditetom, kao i svećenike za vrijeme njihove duhovne obnove. Zahvalnice su dodijelili mons. Henryk Hoser, župnik fra Marinko Šakota, te fra Zvonko Benković.

Više...

Mueller svjedočio pred Kongresom

Bivši američki posebni istražitelj Robert Mueller u srijedu je u iskazu pred odborom za pravosuđe Zastupničkog doma branio integritet svoje istrage o ruskom miješanju u američke izbore i više puta ponovio da nije zaključio da je Donald Trump nedužan za ometanje pravde, ili, kako je rekao predsjednik, da ga je u potpunosti oslobodio svake odgovornosti.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Boeing zbog 737 MAX-a izgubio tri milijarde dolara

Američki Boeing u drugom je tromjesečju ove godine zabilježio neto gubitak od gotovo tri milijarde dolara, pokazali su u srijedu podaci najvećeg svjetskog proizvođača zrakoplova pogođenog produljenim prizemljenjem svog najprodavanijeg zrakoplova tipa 737 MAX.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Toplinski val širi se Hrvatskom

Hrvatska je na udaru toplinskog vala. Temperature su gotovo posvuda danas bile iznad 30 stupnjeva. Najviše, 35, izmjereno je u Kninu; u Rijeci, Šibeniku i Splitu 34. Prognostičari kažu da izdržimo još nekoliko dana, a najteže će biti sutra i prekosutra zbog velike sparine. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Vozači autobusa prijete obustavom prometa

Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske i Sindikat prometa i veza Hrvatske upozorili su u srijedu na alarmantno stanje u javnom linijskom prijevozu autobusima pozvavši na uvođenje reda u sustav, povećanje plaća vozačima i primjenu EU-ove direktive, inače će obustaviti autobusni promet.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed