Nedjelja, 25 Listopad 2020

Dr. Anto Ivić: Sultan Mehmed II nosio je ime Osvajač, a ne Osloboditelj, od 500 katoličkih crkava Osmanlije nisu porušile ili pretvorile u džamije samo pet

Osvrt Mustafe Cerića, bivšeg reis-ul-uleme u BiH, predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa, na devetnaesti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i sedamnaesto vojno hodočašće na Bobovac 24. listopada ove godine (uoči spomendana smrti bosanske kraljice Katarine), na prvi pogled mogao bi izgledati kao dobronamjeran poziv na molitveno i duhovno zajedništvo pripadnika svih konfesionalnosti u Bosni i Hercegovini, da detaljnijim čitanjem ne otkriva niz proturječnosti i nelogičnih konstrukcija s političkim ciljevima.

Više...

State Department oštro kritizirao BiH

Bosni i Hercegovini barem još godinu dana neće biti uskraćena pomoć Vlade Sjedinjenih Američkih Država, saznaje Dnevni avaz. Podsjećamo, SAD su zaprijetile BiH da će ukinuti svu državnu pomoć zbog neprovođenja državne Strategije za borbu protiv trgovine ljudima.

Više...

Hurricane s dna kanala

Podvodni arheolozi izvadili su ovih dana s morskog dna kod otočića Rivnja u zadarskom akvatoriju zrakoplovni motor Rolls Royce Merlin, koji se ugrađivao u slavne britanske lovce - Spitfire i Harricane.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed