Petak, 11 Rujan 2020

Ploče se prodaju bolje od CD-ova

Prvi put u zadnjih 30 godina u Sjedinjenim Državama gramofonske ploče prodaju se bolje od kompaktnih diskova, objavila je američka diskografska udruga RIAA, prenosi Hina. U prvoj polovini 2020. glazbeni fanovi potrošili su 232,1 milijuna dolara na ploče, a na CD-ove 129,9 milijuna.

Više...

Tko treba izbjegavati đumbir?

Đumbir je jedna od najljekovitijih namirnica koja se koristiti za liječenje niza tegoba i poremećaja. Mnogi vole piti čaj od đumbira, a jedna od omiljenih kombinacija su đumbir, med, limun i češnjak za podizanje imuniteta. Đumbir se može konzumirati u prahu ili svjež, piše Centarzdravlja.hr.

Više...

Oglasila se inspekcija o Neretvi

Preliminarni nalazi ukazuju da je zamućenje zaista nastalo od taloga iz akumulacije HE Mostar, rečeno je za Bljesak.info iz Odjela zaštite voda Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar.

Više...

Stana Burić: Jačanje bošnjačkog nacionalizma je sigurnosna prijetnja Europi; Izetbegović, Komšić i Bajrović neće odlučivati o sudbini Hrvata u BiH

Stana Burić, zastupnica HDZ-a BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije na svome se Facebook profilu osvrnula na nedavne istupe nekoliko bošnjačkih političkih dužnosnika koji zagovaraju institucionalizaciju potpune bošnjačke dominacije nad Hrvatima u BiH, a što je kulminiralo nedavnom izjavom Bakira Izetbegovića kako će se “slučaj Komšić” spustiti na niže razine, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Više...

Vukoja: Bošnjačka vladajuća politika sve snažnije legitimira ideju i koncept hrvatske federalne jedinice u BiH

Sociolog Ivan Vukoja iz Instituta za društveno-politička istraživanja iz Mostara, komentirao je za Hrvatski Medijski Servis stavove lidera SDA Bakira Izetbegovića izrečene u intervju N1 televiziji, njegova tumačenje presude Ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić, koja nalaže izmjene Izbornog zakona kako bi se osiguralo da konstitutivni narodi mogu u potpunosti izabrati svoje predstavnike u federalni dom naroda, te članove Predsjedništva BiH, te Izetbegovićeve prijetnje kako će “slučaj Komšić” spustiti i na druge razine ako HDZ ne odustane od blokade izbora Vlade FBiH, suradnje s Dodikom, pritriscima…

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed