Sadržaj izdvojen po datumu: Ponedjeljak, 22 Siječanj 2018

Poruka generala Gotovine na svečanosti u Zadru

"Ne zaboravimo da je Domovinski rat odgovor na agresiju na Hrvatsku. Rat nije bio naš izbor, nego potreba. Pobjedom smo ostvarili samostalnost, sigurnost i slobodu za sve ljude koji žive ovdje, neovisno o narodnosti i vjeri. Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti", poručio je general Ante Gotovina na središnjoj svečanosti obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenicau Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Iseljavanje - izumiru sela na hrvatskom sjeveru

U 14 godina, od 2001. do 2015., iz Varaždinske županije odselilo se više od 40.000 ljudi, a doselilo 2000 manje. Najveći val iseljavanja zahvatio je ivanečko i lepoglavsko područje, mnoga sela već desetljeće ne bilježe pozitivan prirast. 

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Francuzi očekivano nadigrali Srbiju

U susretu 3. kola skupine 1 drugoga kruga Europskog prvenstva u Zagrebu su  rukometaši Francuske očekivano svladali Srbiju 39:30 (19:12), čime su praktično osigurali plasman u polufinale.

  • Objavljeno u Šport
Više...

Hercegovački "Batistuta iz Vitine" uskoro bi mogao zaigrati za Vatrene

U ruskom prvoligašu Arsenalu imaju svog diva, napadača od gotovo dva metra i to - hrvatskih korijena! Federico Ivan Rasic je Argentinac, originalnog prezimena Rašić, pa ćemo ga tako i pisati u daljnjem tekstu. Dobro ga poznaje Niko Kovač, a znaju ga i skauti Dinama. U prosincu 2013. godine Rašić je bio na korak od hrvatske reprezentacije U-21.

  • Objavljeno u Šport
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed