Treća večer devetnice Presvetom Srcu Isusovu u Studencima - foto

Ponedjeljak, 19 Lipanj 2017 09:13 Radio Ljubuški
Ispis PDF

studenci devetnica32017Tamni oblaci koji su se nadvili nad Studencima i opasno „prijetili“ kišom bili su razlogom što su pobožnost Presvetom srcu Isusovu treće večeri Devetnice i sveta Misa služeni u župnoj crkvi, a ne na vanjskom Oltaru u crkvenom dvorištu.
Svetu misu slavio je studenački župnik don Ivan Štironja, a fra Valent Vukoja koji je trebao predvoditi misno slavlje zbog zdravstvenih je razloga malo okasnio, ali je stigao propovijedati.„Uvijek kad trebam doći u Studence „obori“ me neka bolest. Prije nekoliko godina s biskupom Štambukom trebao sam predvoditi duhovnu obnovu i misije, a morao sam na operaciju slijepog crijeva. Danas me uhvatilo rame i mislio sam da neću uopće stići. Ali, evo ipak sam tu“, pomalo emotivno rekao je fra Valentin i nastavio propovijedati o ljubavi koja izlazi iz srca Isusova.
Osim župnika i fra Valenta svetu Misu su još slavili don Branko Šimović, svećenik iz studenačke župe, a trenutno u mirovini, bivši studenački župnik don Ivo Šutalo i jedan svećenik iz Irske, pater Davy. Misno slavlje pjevanjem je uveličao VIS „Glorija“ iz Mostara.


Mile Kraljević/Radio Ljubuški

You are here:   PočetnaRaspored emitiranjaTreća večer devetnice Presvetom Srcu Isusovu u Studencima - foto
#
#