Fadil Novalić posjetio GP Bijača u sklopu svečanog obilježavanja puštanja u rad sustava BIMS - audio i foto

Četvrtak, 11 Svibanj 2017 12:58 Radio Ljubuški
Ispis PDF

bijaca bims fadilPredstavnici zakonodavne i izvršne vlasti sa državne i entitetske razine, na čelu sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, danas u 14 sati posjetili su Granični prijelaz Bijača kako bi svečano obilježili puštanje u rad informacijskog sustava za rad u prekograničnom prometu roba, poznatom pod nazivom BIMS.

 

Ovaj sustav je pušten u rad prije više od mjesec dana, a danas je istaknuto kako je uvelike olakšao rad graničnih inspektora i inspektorica  i omogućio im da se više bave stvarnim pregledom robe, a manje papirologijom.

 

Pored Novalića, u izaslanstvu su se nalazili i ministrica financija FBiH Jelka Milićević, te potpredsjednik FBiH Milan Dunović.

 

Premijer Novalić je danas obišao službene prostorije za federalne inspektorice i inspektore na Graničnom prijelazu Bijača, a Anis Ajdinović, ravnatelj Federalne uprave za inspekcijske poslove se zahvalio Vladi Federacije BiH na potpori njihovom radu.

 

Pored svečanog obilježavanja puštanja u rad sustava BIMS, danas je prezentirana i nova odora graničnih inspektora i inspektorica. 

 

Poslušajte što su danas rekli premijer Federacije BiH Fadil Novalić i Anis Ajdinović, ravnatelj Federalne uprave za inspekcijske poslove.

 

 

 

 

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

Ažurirano: Subota, 13 Svibanj 2017 20:40
#
#