Osnovano Vijeće mladih općine Ljubuški - audio i foto

Ponedjeljak, 03 Srpanj 2017 20:29 Radio Ljubuški
Ispis PDF

vijece mladih ljubuskiOpćina Ljubuški od večeras ima svoje Vijeće mladih, krovno tijelo mladih na području naše općine. 

 

 

Naime, večeras je u svadbenom salonu "Ohio" održana Osnivačka skupština, te je utemeljeno Vijeće mladih općine Ljubuški.

 

Ovim činom Zapadno-Hercegovačka županija je potpuna kada su u pitanju lokalna Vijeća mladih.

 

Za predsjednicu Vijeća mladih općine Ljubuški izabrana je Marija Kordić, koja je rekla kako će im prvi korak biti registracija Vijeća mladih kod nadležnog ministarstva, a potom će krenuti s radom na konkretnim projektima.

 

"Prvi projekt kojeg smo mi zamislili bio bi kulturni centar u Ljubuškom", najavila je Kordić, dodavši kako su zamislili da će u tom centru biti organizirane edukacije, tečajevi stranih jezika, glazbeni tečajevi...

 

Ona je navela kako će za uspješan rad Vijeća mladih u općini Ljubuški biti nužna kvalitetna suradnja sa lokalnim i županijskim razinama vlasti, te je dodala kako je Općina dužna izdvajati određena sredstva za financiranje Vijeća mladih, te da očekuje podršku općinskih, ali vlasti s viših razina.

 

"Očekujemo njihovu podršku, podržali su nas pri osnivanju, bili smo s načelnikom Nevenkom Barbarićem, on je rekao da će napraviti sve što treba da se Vijeće mladih formira", izjavila je Kordić, pohvalivši dosadašnji angažman lokalnih vlasti na formiranju Vijeća mladih u Ljubuškom.

 

Kao glavni problem mladih, ona vidi pasivnost te je dodala kako će jedna od zadaća Vijeća biti omogućiti mladima da izraze svoje talente i bave se stvarima kojima žele.

 

Vijeća mladih zamišljena su kao organizacije čiji je cilj kroz partnerski odnos s vlastima sudjelovati u razvoju javnih politika za mlade.

 

Osnivačkoj skupštini Vijeća mladih općine Ljubuški u dvorani svadbenog salona Ohio nazočili su općinski načelnik Nevenko Barbarić, predsjednica Skupštine Vijeća mladih Nives Batista, predstavnik Vijeća mladih ZHŽ-a Frano Sosa, te predsjednik Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine Mate Lončar.

 

U novoosnovanom Vijeću mladih, predsjednica Skupštine postala je Doris Batista iz Udruge mladih Agape, a za njezinog zamjenika izabran je Josip Ramljak iz Biciklističkog kluba Ljubuški. Za tajnika Vijeća mladih Ljubuškog izabran je Patrik Bilić iz Biciklističkog kluba Ljubuški , dok je za dopredsjednicu Vijeća mladih Ljubuškog izabrana Marijeta Akmadžić iz Odbojkaškog kluba Libero.

 

Poslušajte što su za Radio Ljubuški nakon osnivanja Vijeća mladih općine Ljubuški rekli novoizabrana predsjednica Vijeća mladih općine Ljubuški Marija Kordić, te Mate Lončar, predsjednik Vijeća Mladih Federacije BiH

 

 

 

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

Ažurirano: Petak, 07 Srpanj 2017 09:22
#
#