"Zaboravljeni branitelji" blokirali GP Bijača - audio i foto

"Zaboravljeni branitelji" blokirali GP Bijača - audio i foto

Oko 150 članova udruge "Zaboravljeni branitelji" i njihovih simpatizera blokiralo je put prema graničnom prijelazu Bijača u blizini Ljubuškog. Nešto prije podne krenuli su iz braniteljskog šatora prema autocesti, te su se rasporedili po putu ispod nadvožnjaka na Bijači.

Zbog blokade, vozači koji su krenuli na granični prijelaz Bijača, morali su se polukružno okretati i vraćati natrag, a neki su izlazili iz svojih vozila i raspitivali se što se događa.

"Ovo činimo da upozorimo Vladu i vladajuće i Parlament da rade svoj posao. Mi im nećemo izlaziti na puteve ako oni budu radili svoj posao. Ovako samo kažnjavamo njihov nerad", rekao je Darinko Boto, predsjednik ljubuške podružnice udruge "Zaboravljeni branitelji" za Radio Ljubuški.

On je dodao kako su danas branitelji blokirali znatan dio puteva po Federaciji BiH.

"Zasad su blokirani Doboj-Jug, Donji Vakuf, Ostrožac, znatna skupina ljudi blokira Sarajevo, blokirana je Šićka petlja, mislim da će i Izačić biti blokiran..", rekao je Boto.

Na pitanje koliko će blokada puteva trajati, on je odgovorio kako ništa nije određeno. "To će biti spontano, kako smo se spontano okupili, tako ćemo spontano i otići", zaključio je.

Podsjetimo, braitelji su nezadovoljni zbog nesazivanja sjednice Parlamenta Federacije BiH, na kojoj bi se trebali razmatrati njihovi zahtjevi o objavljivanju registra branitelja, braniteljskom dodatku i ukidanju financiranja za sve braniteljske organizacije.

Poslušajte što je danas za Radio Ljubuški rekao Darinko Boto

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

 

na vrh članka