Bonitetno izvrsni u Županiji Zapadnohercegovačkoj - audio i foto Istaknuto

Bonitetno izvrsni u Županiji Zapadnohercegovačkoj - audio i foto

Jučer je u prekrasnom okruženju vodenog parka Koćuša u Ljubuškom, uz pokroviteljstvo Vlade Županije Zapadnohercegovačke, upriličen susret bonitetno izvrsnih tvrtki ove Županije. Predstavnici najreprezentativnijih tvrtki ove županije imale su prigodu čuti rezultate poslovanja protekle godine a dio tvrtki preuzele su Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti, međunarodno priznatu potvrdu kvalitete svog poslovanja.

 

„Biti nositelj certifikata bonitetne izvrsnosti jedno je od rijetkih međunarodnih priznanja kojim kompanije dokazuju svojim potencijalnim partnerima da su odgovorno i kvalitetno vođene tvrtke s kojima treba poslovati“, izjavila je direktorica Bisnode BH Zlata Mulać Jagličić, koja je i uručila certifikate bonitetne izvrsnosti predstavnicima tvrtkama Pavković Paneli d.o.o. Široki Brijeg, TT Kabeli d.o.o. Široki Brijeg, EZ Engineering d.o.o., Fama d.o.o. Široki Brijeg, zatim Vokel d.o.o. Vinjani, Grioss d.o.o. Grude, Violeta d.o.o. i Bili Brig d.o.o. Grude, Džajić-Commerce d.o.o. Ljubuški, Unitrade d.o.o. Ljubuški, Elektro-Milas d.o.o. Ljubuški, te Lončarplast d.o.o. i Kror d.o.o. iz Posušja.

Bonitetnu izvrsnost imaju samo najbolje kompanije koje ispunjavanju najviše standarde poslovne etike i koje su se pokazale u dužem vremenskom razdoblju kao pouzdan poslovni partner koji zaslužuje pažnju i povjerenje. Bisnode certifikat bonitetne izvrsne potvrđuje da su kompanije iz BiH ravnopravne sa najboljim kompanijama u Europi, jer je za ocjenu korištena jednaka metodologija, razvijana kroz tri decenije rada velikog broja analitičkih stručnjaka iz 19 zemalja Europe u kojima Bisnode djeluje.

Koliko su bonitetno izvrsne kompanije značajne za razvoj gospodarstva svake regije dokazuje podatak da, iako ih je samo 21% od ukupnog broja aktivnih kompanija u BiH, njihov udio u ukupnim prihodima BiH je 67%, u ukupnoj dobiti 72% a zapošljavaju 55% ukupno zaposlenih u državi.

I ovdje Županija Zapadnohercegovačka pokazuje izuzetne rezultate, jer je broj njenih bonitetno izvrsnih kompanija (27% od ukupnog broja aktivnih tvrtki županije) te broj ljudi koje upošljavaju iznad bh. prosjeka.

 

Generalno, kompletno gospodarstvo ŽHZ pokazuje izrazitu dinamičnost i jedan je od stupova razvoja ove Županije. Prema riječima ravnatelja ureda za Europske integracije Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Ivana Jurilja, pokazatelji završnih financijskih izvještaja za 2017. kao i statistički podaci, govore o rastu gospodarstva u svim segmentima. „Prema podacima završnih financijskih izvještaja, na temelju rezultata poslovanja, sa 1182 poslovna subjekta iz ŽZH koji su predali završna finansijska izvješća za 2017. zabilježen je rast ukupnih prihoda za 7%, neto dobiti za 8% a izvoza za 18%. ZHŽ u 2017. ima 18.440 zaposlenih što je rast za oko 4%. U isto vrijeme bilježi se smanjenje broja nezaposlenih za nekih 6%“, izjavio je Jurilj i dodao:“ Upravo iz tih razloga, ovakvi skupovi su potrebni kako bi se afirmirali pozitivni rezultati našeg gospodarstva i kako bi se uspostavio što čvršći dijalog javnog i privatnog sektora kao i svim jedinicama lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj.“

Poslušajte što su u prigodi ovog susreta kazali predsjedni Vlade ŽZH Zdenko Ćosić i direktorica Bisnodea BH Zlata Mulać Jagličić

Foto

Radio Ljubuški

na vrh članka