Veleposlanik Wigemark posjetio Ljubuški - audio i foto Istaknuto

Veleposlanik Wigemark posjetio Ljubuški - audio i foto

Šef Izaslanstva EU i specijalni predstavnik Europske unije u BiH veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark danas je obišao radove na obnovi zgrade Općinskog suda u Ljubuškom, te se sastao s predsjednicom tog suda Ankicom Čuljak.

"Zadovoljstvo mi je da sam danas ovdje u Ljubuškom, imali smo priliku vidjeti radove koji su u tijeku na objektu Općinskog suda Ljubuški. Tijekom razgovora s predsjednicom suda, ona mi je prenijela koliko je važno da imaju odgovarajuće opremljene prostorije, ponajprije arhivske, budući da se ovdje čuvaju mnogi originalni spisi, od katastarskih do sudskih spisa", rekao je Wigemark.

Dodao je kako je ova rekonstrukcija dio šireg projekta rekonstrukcije i izgradnje sudova kojeg Europska komisija provodi diljem BiH.

Ankica Čuljak, predsjednica Općinskog suda u Ljubuškom zahvalila se svima koju su prepoznali potrebu za ovim projektom, a posebno glavnom financijeru, Europskoj delegaciji, koja je iznašla sredstva za nadogradnju kata zgrade suda.

Tijekom davanja izjava ispred zgrade suda, Wigemarka su novinari pitali i za aktualnu situaciju oko gradnje Pelješkog mosta, a on je tom prilikom još jednom ponovio kako je Europska komisija zaključila da ne postoje nerješeni pravni problemi sa ovim projektom kada su u pitanju unutarnje procedure Komisije i EU.


Poslušajte što je danas rekao Lars-Gunnar WigemarkPoslušajte i izjavu predsjednice suda u Ljubuškom Ankice Čuljak


 

Foto

Radio Ljubuški

na vrh članka