Vesna Primorac i Zora Medić proglašene "najčitateljicama" u Ljubuškom - audio i foto Istaknuto

Vesna Primorac i Zora Medić proglašene "najčitateljicama" u Ljubuškom - audio i foto

Vesna Primorac "Najčitatelj" je Ljubuškog za 2018. godinu, što je titula koju je osvojila pročitavši i posudivši iz Knjižnice Ljubuški tijekom prošle godine 73 knjige, dok je u kategoriji djece "Najčitatelj" 14-godišnja Zora Medić koja je u prošloj godini posudila 45 knjiga.

Njima je prigodne diplome i nagrade jučer uručio Ivan Bebek, ravnatelj JU ''Kulturno-športski centar'' Ljubuški, na tradicionalnoj svečanosti proglašenja "Najčitatelja" općine Ljubuški.

Proglašenje je sinoć upriličeno u Knjižnici Ljubuški, u organizaciji JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, odjela Knjižnica Ljubuški.

Svečanost je otvorio Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški, koji je najprije srdačno pozdravio brojne nazočne članove knjižnice, te je ukratko istaknuo ciljeve projekta "Najčitatelj".

"Cilj projekta je promicanje čitanja nadasve kod najmlađih i razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja. Ujedno, jedan od ciljeva razvijanje je navike posjećivanja knjižnice te korištenja njezinih blagodati tijekom cijelog života. Prema statistici posudbe knjiga, knjižničarke su ustvrdile identitet članova koji su posudili najveći broj knjiga. To su ujedno članovi koji su redovito posjećivali knjižnicu, mnogo čitali, rado razgovarali o knjigama, tražili savjet pri izboru naslova te pravovremeno vraćali posuđene knjige", istaknuo je Vizentaner.

"Najčitatelj" u kategoriji odraslih čitatelja Vesna Primorac istaknula je kako je svaki tjedan u knjižnici i kako čita sve žanrove.

"Jednostavno volim čitati, prepustim se knjizi", istaknula je ona.

Za svoju ljubav prema knjizi nagrađena je prigodno, knjigom, kao i ručnim satom, plaketom i besplatnom članskom iskaznicom za 2019. godinu.

Zora Medić, "Najčitatelj" u kategoriji učenika osnovnih škola s područja općine Ljubuški također je na poklon dobila knjigu, ali i tablet, prigodnu plaketu i besplatnu člansku iskaznicu za 2019. godinu.

"Počela sam čitati od prvog razreda Osnovne škole, ali u zadnje dvije-tri godine sve više čitam. Prođem sve žanrove, najviše volim neke komedije i romantične knjige", otkrila nam je Zora, koja je dodala kako ju je u prošloj godini najviše oduševila knjiga "Božićna želja".

"Bila je dosta poučna, radnja je dosta zanimljiva", rekla je Zora, koja dodaje kako ju čitanje zabavlja i tjera na razmišljanje.

Izuzev najčitateljica, brojni marljivi i redoviti članovi knjižnice dobili su pohvalnice: Luka Vegar, Marijana Vegar, Mija Džajić, Petra Barbir, Lucija Tokić, Lucijana Buntić, Marija Herceg, Rebeka Selak, Lucija Radić, Olga Čuljak, Mirjana Bačić, Miro Herceg, Jozo Kraljević, Kruno Mucić, Zora Skoko, Ivo Marijan Planinić, Slobodanka Marković te Mladen Pavičić.

Iste im je uručio Ivan Bebek.

U audiozapisu poslušajte što su za Radio Ljubuški rekle najčitateljice Vesna Primorac i Zora Medić, kao i izjavu Ivice Vizentanera

 

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

 

na vrh članka