Učenici Gimnazije Ljubuški Paško Bubalo i Ivan Marinović pobjednici kviza "Ljupko" - audio i foto Istaknuto

Učenici Gimnazije Ljubuški Paško Bubalo i Ivan Marinović pobjednici kviza "Ljupko" - audio i foto

Ekipa Gimnazije Ljubuški (Paško Bubalo i Ivan Marinović) pobjednik je “Kviza znanja iz opće kulture – Ljupko” u kojem je sudjelovalo šest ekipa iz svih srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke, a organizator je po deveti put bila Gimnazija Ljubuški.

Inače, na kvizu sudjeluje sedam srednjih škola s područja Županije, a ove godine nije se pojavila ekipa Srednje strukovne škole „Ruđera Boškovića“ iz Ljubuškog.

Da se malo podsjetimo, sve je počelo na četvrtom sajmu ideja Volontiraj-kreditiraj koji je održan u Sarajevu, u listopadu 2010.godine. Od ukupno 110 škola iz 54 grada iz BiH, koje su sudjelovale na tom svojevrsnom natjecanju, učenici ljubuške Gimnazije projektom “Kvisko-kviz znanja iz opće kulture”, bili su najbolji. Njihova ideja zaživjela je upravo u njihovoj školi, gdje se održava evo već devetu godinu za redom pod nazivom „Kviz znanja iz opće kulture Ljupko“.

Sve ekipe odgovarale su na petnaest pitanja iz različitih oblasti, a najviše su pokazali učenici Gimnazije Ljubuški Paško Bubalo i Ivan Marinović koji su imali dvanaest točnih odgovora. Oni su uz knjige, majicu i “zlatnog kviska – Ljupka” dobili i 200 KM koje im je uručio ravnatelj Gimnazije u Ljubuškom, Leopold Mandić.

Drugo mjesto s jedanaest točnih odgovora i “srebrnog Ljupka” osvojili su učenici iz Srednje škole Antuna Branka Šimića iz Gruda, a treće mjesto osvojili su učenici Gimnazije fra Grge Martića iz Posušja s deset točnih odgovora.

Kako je već praksa, u glazbenom i zabavnom dijelu nastupili su učenici ljubuške Gimnazije, a prije natjecateljskog dijela otpjevana je pjesma, zapravo himna ovog kviza, „Ljubuški u meni pjesma“, a sve je nazočne pozdravio domaćin, ravnatelj Leopold Mandić i zaželio dobru zabavu

Poslušajte izjave pobjednika kviza i ravnatelja Gimnazije Ljubuški Leopolda Mandića

Pobjednici

Leopold Mandić

Foto:

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

na vrh članka