Održan svečani ručak povodom održane Izborne skupštine Udruge pčelara "Kadulja" - audio i foto Istaknuto

Održan svečani ručak povodom održane Izborne skupštine Udruge pčelara "Kadulja" - audio i foto

Povodom nedavno održane Izborne skupštine Udruge pčelara "Kadulja" Ljubuški na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, danas je u restoranu Ohio na Humcu održan svečani ručak na kojem je novoizabrani predsjednik Mariofil Rupčić okupljenim pčelarima poželio još jednu dobru pčelarsku sezonu.

"Drago mi je da smo se za ovu svečanu priliku okupili u velikom broju i time izazili podršku radu novom rukovodstvu. Želim se zahvaliti dosadašnjem rukovodstvu na predanom radu i trudu. Vjerujem u novi saziv, predsjednika, predsjednika Upravnog odbora i svih članova, te vjerujem da ćemo sigurno voditi udrugu dalje. Cilj nam je nastaviti dobru suradnju s našom općinom, s načelnikom, predsjednikom Općinskog vijeća i Uredom za gospodarstvo. Također nam je cilj animirati mlade da se nakon završene škole odluče za pčelarstvo i proizvodnju pčelinjih proizvoda, da se bar nekoliko njih aktivira i da vide način opstanka u pčelarstvu", rekao je Rupčić, koji je dodao kako je jedan od većih izazova koji se sada nalazi pred njima uspostava katastra pčelinjih paša. 

"Bit će potrebno mnogo rada i suradnje s Zavodom za poljoprivredu ZHŽ-a, ali imamo sreću da je Zavod u našoj općini pa to možemo iskoristiti", rekao je Rupčić.

Uz brojne pčelare, u Ohio su bili prisutni i načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić i ministar financija ZHŽ-a Toni Kraljević, kao i ravnatelj Zavoda za poljoprivredu ZHŽ-a Luka Vranješ koji je održao kratak govor i pčelare uputio što trebaju učiniti kako bi dobili federalni poticaj.

Više poslušajte u audioprilogu

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

na vrh članka