244 radio

Uočnica sv. Anti na Humcu - audio i foto Istaknuto

Uočnica sv. Anti na Humcu - audio i foto

Večerašnjim misnim slavljem koje je predvodio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko, završila je devetodnevna priprava za blagdan sv. Ante, zaštitnika župe Humac.

Misu je predmolio humački gvardijan fra Dario Dodig, a pjesmom je uveličao Veliki zbor sv. Ante Humac i zbor župe Krista Kralja iz Čitluka.

Provincijal je u propovijedi istaknuo kako se moramo ugledati na sv. Antu.

"Djeca ovdje, evo, trče i skaču, a i oni su došli upoznati ovog našeg sveca, svetoga Antu. Često upravo djeci dajemo slikovnice koje opisuju živote svetaca, to je tako dobro, tako plemenito, već od početka rasti sa svecem. Nažalost, mnogi odrasli ostanu baš na tom uzrastu, pa samo onako površno, izdaleka, s vremena na vrijeme, sjete se neke svoje slikovnice, a zaborave da je važno moliti zagovor sveca, s njim rasti i neprestano promatrati u čemu je njegova važnost za nas same, i što nam Bog po pojedinom svecu poručuje. Zaborave otvoriti svoje srce da i sami mogu krenuti tim uzvišenim putem. Evo tek ovo posljednje, to je pravo poznavanje svetaca, to je pravi smisao našeg okupljanja večeras", istaknuo je između ostalog provincijal dr. fra Miljenko Šteko.

Na kraju misnog slavlja održan je blagoslov djece.

U audiozapisu poslušajte večerašnju propovijed

Radio Ljubuški

na vrh članka