Održana javna prezentacija projekta „Uređenje partera iza crkve sv. Kate - Stube“ - audio i foto Istaknuto

Održana javna prezentacija projekta „Uređenje partera iza crkve sv. Kate - Stube“ - audio i foto

Zagrađeni ulazi u zgrade i nedovoljan broj parkirnih mjesta problemi su s kojima se svakodnevno susreću stanari zgrada koje se nalaze iza crkve sv. Kate u središtu Ljubuškog.

Naime, na parteru između zgrada, na parkingu koji je prvobitno predviđen za stanare, svakodnevno se „na divlje“ parkira velik broj vozila.

Stoga se danas razvila duga rasprava tijekom koje su zainteresirani stanari davali svoje prijedloge i primjedbe tijekom predstavljanja rješenja „Uređenja partera iza crkve sv. Kate - Stube“ u Gradskoj vijećnici.

Projekt je prezentirao mag. arh. Petar Tomić.

Cilj ovoga rješenja je bio predstaviti javnosti i stanarima tih zgrada problem parkiranja i prometa u ulicama oko samih zgrada u Stubama i pokrenuti raspravu kako to riješiti. Mi smo ovdje prezentirali neko prvo rješenje na temelju čega možemo dalje pričati. Stanari su izrazili sve svoje želje i primjedbe, zadovoljstva i nezadovoljstva. Mi ćemo dalje u suradnji s gradskim službama pokušati ukomponirati u projekt sve njihove primjedbe kako bi se svi zadovoljili“, rekao je Tomić.

Prema prvom rješenju, predviđeno je da se na prostoru iza crkve sv. Kate uredi 107 označenih parkirnih mjesta, a u sklopu projekta će se urediti više zelenih površina.

Stanari su danas dali nekoliko primjedbi. Većina ih se slaže kako se nešto mora učiniti po pitanju parkinga, neki su predlagali kako bi se mogla postaviti rampa za stanare, a drugi da se urede personalizirana parking mjesta za stanare s brojem registracija kako bi se izbjeglo da se svatko parkira na ovom prostoru. Građani su davali i prijedloge kako urediti zelene površine na prostoru između zgrada, pa su se tako čuli prijedlozi kako bi trebalo urediti i prostor za starije gdje bi mogli igrati šah i družiti se.

U audiozapisu poslušajte što je danas za Radio Ljubuški rekao Petar Tomić

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

na vrh članka