Ljubuški: Predstavljen roman “Prekinut let” - audio i foto Istaknuto

Ljubuški: Predstavljen roman “Prekinut let” - audio i foto

Sinoć je u lijepom ambijentu gradskog parka u Ljubuškom predstavljen roman “Prekinut let”, poznate čitlučke profesorice hrvatskog jezika Matije Macan.

Nakon nedavno održane premijerne promocije u Hotelu Brotnjo u Čitluku, sinoć je autorica svoj roman predstavila i ljubuškoj publici, a u parku se okupio velik broj građana.

"Osjećaj je predivan, ja sam iz Čitluka rodom, ali sam udana u Proboj i Ljubuški je moj grad. Za njega me vežu predivni osjećaji i ti osjećaji su večeras kulminirali. Bilo je predivno u parku, lijepa atmosfera, okupili su se svi moji susjedi, prijatelji, došli su i brojni građani našeg grada, zbilja je bilo predivno", rekla je nakon promocije autorica.

Njezin roman prvijenac se sastoji od dva dijela te u njemu pratimo sudbinu glavne junakinje Eme Jurić i njezino suočavanje s teškom bolešću.

"Ovo je priča o djevojčici koja se sa 13 godina suočava s nečim sa čime se nijedno dijete ne bi trebalo suočiti. To je jedna autoimuna bolest, prognoze su loše, liječnici su neumoljivi, oni smatraju da život djevojčice više nikad neće biti normalan i da nikad neće moći živjeti bez pomoći i tuđe skrbi, ali zahvaljujući snazi volje, tim koracima koji su na neki način inatljivi i zahvaljujući beskrajnoj Božjoj milosti i ljubavi njezine obitelji, djevojčica ne samo da živi normalnim životom, nego i uspjeva, školuje se i postaje profesorica", rekla je Macan.

Ona je objasnila kako je roman protkan autobiografskim elementima i kako nosi poruku ohrabrenja: dok god postojimo, čujemo, vidimo i volimo… život je savršen, život je lijep.

Uz autoricu, o djelu su govorile prof. Silvana Prusina i prof. Jasna Ćorić, a za glazbeni ugođaj pobrinuo se Matej Paponja, učenik Osnovne škole Brotnjo.

Predstavljanje je organizirala JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Gradom Ljubuškim, u okviru manifestacije „Ljubuško ljeto 2019.“

Poslušajte razgovor s autoricom

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

na vrh članka