“Dani europskog naslijeđa” u Ljubuškom - audio i foto Istaknuto

“Dani europskog naslijeđa” u Ljubuškom - audio i foto

Kulturno-znanstvena manifestacija “Dani europskog naslijeđa” već 23. godinu organizira se u Bosni i Hercegovini s ciljem upoznavanja najširih slojeva društva sa značajem čuvanja, zaštite, predstavljanja i promoviranja kulturnog naslijeđa, uz edukaciju o tome da su nacionalna kulturna naslijeđa europskih zemalja dio zajedničkog kulturnog naslijeđa Europe, kao i da se ohrabri tolerancija unutar Europe i izvan njenih granica.

Ove godine posebna pozornost je stavljena na Županiju Zapadnohercegovačku, u čijim se gradovima/općinama provodi projekt.

Projekt je jučer u organizaciji Federalnog ministarstva kulture i sporta otvoren u Širokom Brijegu, a drugi dan manifestacije održava se u Ljubuškom.

Program je jutros počeo obilaskom franjevačkog Samostana sv. Ante na Humcu, posjetom galeriji umjetnina "Majka" i obilaskom najstarijeg muzeja u BIH koji se nalazi u sklopu samostana.

Sudionike manifestacije, predvođene federalnom ministricom kulture i sporta Zorom Dujmović, dočekao je domaćin, humački gvardijan fra Dario Dodig koji je u kratkim crtama opisao povijest samostana, muzeja i galerije "Majka".

Sudionici su potom nastavili program obilaskom vinarije Nuić i posjetom najpopularnijoj turističkoj destinaciji Ljubuškog vodopadu Kravica, a potom će u hotelu Bigeste u poslijepodnevnim satima uslijediti više okruglih stolova s temama kulturnog naslijeđa Zapadne Hercegovine.

Svečano zatvaranje manifestacije bit će održano večeras u hotelu Bigeste s početkom u 20 sati uz dodjelu zahvalnica i povelja sudionicima iste.

U audiozapisu poslušajte što je jutros za Radio Ljubuški rekla federalna ministrica kulture i sporta ministrica Zora Dujmović

PROGRAM MANIFESTACIJE U LJUBUŠKOM

09.05: 09.50 Franjevački samostan na Humcu i Umjetnička galerija Majka ,
10.10: 10.55 Vinarija Nuić
11.20: 12.05 Slapovi Kravica

13.00: 14.00 Hotel Bigeste: Okrugli stol 1. dio
15.00: 16.00 Hotel Bigeste: Okrugli stol 2. dio
16.15: 17.30 Hotel Bigeste: Okrugli stol 3. dio
20.00: 23.30 Hotel Bigeste: Zatvaranje programa

Bjanka Medić / Ivan Herceg/  Radio Ljubuški

na vrh članka