Na Humcu predstavljena knjiga prof.dr.sc. Nine Ćorića "Korporativna komunikacija" - audio i foto Istaknuto

Na Humcu predstavljena knjiga prof.dr.sc. Nine Ćorića "Korporativna komunikacija" - audio i foto

Prof.dr.sc. Nino Ćorić večeras je u Lapidariju Franjevačkoga samostana sv. Ante na Humcu predstavio svoju prvu knjigu "Korporativna komunikacija".

Predstavljanje knjige je izazvalo veliko zanimanje javnosti, tražila se stolica više, a nakon promocije stvorio se dugačak red onih koji su čekali da im autor potpiše knjigu.

„Fasciniram sam količinom ljudi koji su došli, pozitivnim komentarima i reakcijama drugih ljudi“, rekao je za Radio Ljubuški prof. Ćorić nakon promocije.

Uz autora, djelo su večeras predstavili prof. dr. Iko Skoko, prof. dr. Ilija Musa i doc. dr. Davorka Topić Stipić.

Nadam se da će ova knjiga poslužiti, prije svega, kao udžbenik studentima, ali i komunikacijskim stručnjacima koji djeluju u korporacijama tako da će i oni primijeniti ova znanja ovdje istaknuta vezano za korporativni identitet, imidž, reputaciju, razvijanje brendova i sve one komponente koje Nino Ćorić obrađuje u ovom djelu“, rekao je prof. dr. Ilija Musa.

Ova knjiga ima svoj identitet, jer je on sve to skupio, konzultirao autore iz cijelog svijeta, trebalo je sve to složiti, sve te različitosti, on je to vrlo lijepo napravio, jedan lijep sustav je napravio, knjiga je i pregledna i čitka, ali i bogata sadržajem“, naglasio je prof. dr. Iko Skoko.

Ovo je uistinu vrijedno, vrijedno djelo, koje će na kraju, nadam se, naći i put do šire publike, a ne samo studenata“, istaknula je doc. dr. Davorka Topić Stipić.

U audiozapisu poslušajte što smo večeras snimili

 

O djelu:

U suizdanju izdavačke kuće Synopsis Zagreb/Sarajevo i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, objavljena je knjiga Korporativna komunikacija, Nine Ćorića, voditelja studija odnosa s javnošću na istom fakultetu.

Njezin sadržaj je, na 255 stranica, strukutriran u četiri cjeline, u kojima autor određuje korporativnu komunikaciju kao jedinstven komunikacijski proces koji u sebi sadrži sve komunikacijske aktivnosti neke organizacije.

U prvoj cjelini se obrađuje važnost i uloga korporativne komunikacije u organizacijskom životu, analiziraju se različiti pristupi njezinom određenju, kao i modeli upravljanja njome.

S obzirom na njenu interdisciplinarnost u drugoj se cjelini približavaju osnove pojedinih disciplina čije poznavanje predstavlja kontekst za razumijevanje korporativne komunikacije.

Treća cjelina obrađuje aktivnosti korporativne komunikacije koje su grupirane u menadžersku komunikaciju, marketinšku komunikaciju i odnose s javnošću, dok se u četvrtoj cjelini obrađuju ishodi tih aktivnosti.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

na vrh članka