Ljubuški: Predstavljen roman "Iščekujući zoru" autora Matiasa Zečevića - audio i foto Istaknuto

Ljubuški: Predstavljen roman "Iščekujući zoru" autora Matiasa Zečevića - audio i foto

Sinoć je u Gradskoj vijećnici, u organizaciji JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, održano predstavljanje romana „Iščekujući zoru“ autora Matiasa Zečevića.

Knjigu su, izuzev autora, predstavili Damir Šiljeg i Ivan Volić, dok je pak predstavljanje prekrasnim glazbenim točkama uveličala Drina Dodig. Moderatorica programa bila je Petra Primorac.

"Roman je priča o odrastanju jednog dječaka za vrijeme Domovinskog rata i nakon njega sve do današnjih dana. To je ujedno i priča o sudbini brojnih obitelji koje su u to vrijeme morale napustiti svoj dom. Prateći život ovog dječaka autor je na slikovit način prikazao i sliku društva toga vremena. Ideja za ovaj roman, ističe autor, došla je upravo zbog sadašnjeg masovnog iseljavanja Hrvata iz Bosne i Hercegovine, a posebno iz Posavine  pa je htio na ovaj način iskazati svoje nezadovoljstvo s tim. I početak i kraj ovog romana govore o napuštanju svoga rodnog kraja.  Na početku zbog ratnih neprilika,  a na kraju zbog potrage za boljim uvjetima života.", istaknuo je, među ostalim, Zečević.

Poslušajte izlaganje autora i predstavljača

Matijas Zečević

 

Damir Šiljeg

 

Ivan Volić

 

Radio Ljubuški / Iks-portal.info

na vrh članka