Predstavljanje knjige „Pomet u glavu“ autora Valentina Ćorića - audio i foto Istaknuto

Predstavljanje knjige „Pomet u glavu“ autora Valentina Ćorića - audio i foto

U četvrtak navečer u velikoj dvorani hotela ‘Brotnjo’ u Čitluku predstavljena je knjiga aforizama „Pomet u glavu“ autora Valentina Ćorića.

Predstavljanje knjige s podnaslovom„ Kroz ključanicu se bolje, nego kroz otvorena vrata vidi“ organizirali su Ogranak Matice hrvatske Čitluk i Hrvatsko slovo.

Tjednik za kulturu Hrvatsko slovo iz Zagreba nakladnik je spomenute knjige, a nekoliko je posljednjih godina objavljivao aforizme Valentina Ćorića pod pseudonimom Veselko Pomet. Knjiga je ilustrirana crtežima u boji hrvatskoga karikaturiste Nikole Listeše, urednika i autora Sedmoga čula, stalnog priloga Hrvatskoga slova.

U ime organizatora prvi je o knjizi govorio glavni urednik Hrvatskog slova Stjepan Šešelj, a nakon njega fra Šimun Šito Ćorić, brat Valentina Ćorića.

O knjizi su još govorila dvojica publicista, Ivan Šimić i novinar Večernjeg lista Darko Pavičić, a na kraju se sa zahvalama kratko obratio i autor knjige Valentin Ćorić.

U glazbenom dijelu nastupili fra Šimun Šito Ćorić i Frane Vugdelija voditelj jedine hrvatske klape iz dijaspore koja nastupa na festivalu klapa u Omišu.

Treba napomenuti da je haški tribunal „odobrio“ izdavanje ove knjige, a za ostale koje su spremne, kako je rekao fra Šimun, trebat će sačekati da prođe „vrijeme zabrane“. Odaziv na predstavljanje ove knjige bio je iznimno velik, velika dvorana hotela Brotnjo bila je krcata, a veliki broj ljudi jednostavno je stajao jer su sva mjesta bila zauzeta.

U tonskom zapisu možete poslušati što su o knjizi kazali: glavni urednik Hrvatskog slova Stjepan Šešelj, publicist i gospodarstvenik Ivan Šimić, kolumnist Večernjeg lista Darko Pavičić i na kraju sam autor, Valentin Ćorić.

Poslušajte izlaganje glavnog urednika Hrvatskog slova Stjepana Šešelja

 

Poslušajte što je rekao publicist i gospodarstvenik Ivan Šimić

 

Poslušajte kolumnista Večernjeg lista Darka Pavičića

 

Poslušajte što je rekao Valentin Ćorić

 

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

na vrh članka