Bruno Grgić o uspješno završenoj akciji spašavanja na području Zvirića - audio i foto Istaknuto

Bruno Grgić o uspješno završenoj akciji spašavanja na području Zvirića - audio i foto

O velikoj akciji potrage koja je završena pronalaskom nestalog mještanina Zvirića jutros je u programu Radija Ljubuški govorio Bruno Grgić voditelj akcije.

„Nakon dojave o nestanku koju smo dobili u petak u 16 sati uputili smo se na lice mjesta kako bismo obavili razgovor sa obitelji, uzeli smo podatke o nestaloj osobi i krenuli sa akcijom. Akcija potrage je trajala dvanaest sati, a uspješno je završena u subotu ujutro, malo prije osam kada smo pronašli osobu“

Kako Grgić pojašnjava, sinoć oko 19 sati ljubuškim GSS-ovcim su se priključili i spašavatelji iz ostalih stanica.

Sinoć je na terenu bilo osam stanica GSS-a. Pored Ljubušaka, stigli su spašavatelji iz HGSS-a Čitluk-Međugorje, iz Čapljine, Mostara, Gruda, Posušja, Širokog Brijega, te iz stanice GSS-a Dubrovnik.

„Imali smo pomoć i vatrogasaca iz Čapljine te mještana koji su nam pomagali. Sinoć je potraga trajala do dva sata iza pomoći, a jutros su se timovi ponovno vratili na teren sa potražnim psima“, rekao je Grgić.

Pored nabrojanih stanica, jutros su se potrazi priključili i gorski spašavatelji iz stanica Žepče, Srebrenik, Jablanica, Novi Grad-Sarajevo, GSS Herceg-bosanske županije te GSS Ilidža.

Danas je trebalo na terenu biti više od 120 ljudi, a na sreću nestala osoba je jutros pronađena oko osam sati ujutro.

„Nestali je bio malo pothlađen, pozvali smo hitnu pomoć koja ga je zbrinula. Bogu hvala, potraga je uspješno završena“, rekao je Grgić.

Poslušajte razgovor


Radio Ljubuški

na vrh članka