Uručene nagrade najboljim sportašima Ljubuškog za 2019. godinu - audio i foto Istaknuto

Uručene nagrade najboljim sportašima Ljubuškog za 2019. godinu - audio i foto

Po već ustaljenom običaju proglašenje najboljih sportaša Ljubuškog među prvim je manifestacijama u obilježavanju Dana grada Ljubuškog, pa je tako bilo i ove godine.

U hotelu Bigeste upriličena je svečanost koja je započela izlaganjem Nikice Šiljega, sportskog novinara, o povijesti sporta u Ljubuškom, a ovom prigodom govorio o počecima i razvoju nogometa u Ljubuškom.

Najbolja mlada sportašica do 18 godine po izboru Povjerenstva je rukometašica Izviđača Marija Brkić, njoj je pokal i priznanje uručio Tihomir Kvesić, predsjednik Gradskog vijeća Ljubuškog.

Najbolji sportaš do 18 godina je rukometaš "Skauta" Matej Mandić, a priznanja mu je uručio David Grbavac, ministar MUP-a ŽZH-e i bivši sportski direktor Izviđača.

Najbolja sportašica Ljubuškog u prošloj godini je rukometašica Željana Stojak. Kako Željana igra u Mađarskoj i nije mogla doći na svečanost njenom ocu Rudi pokal i priznanje uručio je Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine ŽZH-e.

Najbolji sportaš Ljubuškog po treći put uzastopno je rukometaš David Mandić. Ni David zbog obveza u PPD Zagrebu nije mogao nazočiti svečanosti pa je njegovom mlađem bratu Mihaelu nagrade uručio Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine ŽZH-e.

Najbolji trener u protekloj godini je profesor Zvonko Herceg, koji uspješno vodi ŠR Izviđač, a priznanje i nagradu uručio mu je Nevenko Barbarić, gradonačelnik Ljubuškog.

Najbolji športski klub je Rukometni klub Izviđač CO, aktualni prvak Bosne i Hercegovine, kojem je ovo 21. naslov najbolje momčadi. Nagrade iz ruku gradonačelnika primio je bivši sportski direktor David Grbavac.

U glazbenom dijelu nastupili su učenici Srednje glazbene škole iz Ljubuškog, a članovi Kluba kulture Libuša izveli su kratki zabavni program.

Poslušajte što su tom prigodom za Radio Ljubuški izjavili, Zvonko Herceg, Marija Brkić i Matej Mandić.

Foto:

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

na vrh članka