U Čapljini održana svečana večera povodom završetka 1. ciklusa obuke za zanimanja kuhar i konobar - audio i foto Istaknuto

U Čapljini održana svečana večera povodom završetka 1. ciklusa obuke za zanimanja kuhar i konobar - audio i foto

Nakon što su izučili vještine za zanimanja kuhar i konobar u Centru za obuku i prekvalifikaciju u Čapljini, prvi polaznici su sinoć u restoranu "Storia" na svečanoj večeri pokazali svoje znanje mogućim poslodavcima.

Naime, budući da su kuhari, konobari, šankeri, slastičari - na tržištu Hercegovine najtraženija radna snaga, razvojna agencija REDAH s nekolicinom partnerskih organizacija i ustanova u Čapljini pokrenula je Centar za obuku i prekvalifikaciju u Čapljini, gdje nezaposlene osobe mogu steći vještine koje će im omogućiti pronaći zaposlenje.

Sinoć su promovirani polaznici prvog ciklusa obuke, 15 kuhara i 8 konobara.

Polaznici su pripremili zanimljivu večeru, a organizatori su na istu pozvali brojne ugostitelje i gospodarstvenike s područja Hercegovine, kako bi se novopečeni konobari i kuhari mogli predstaviti potencijalnim poslodavcima.

Sinoćnjom večerom i promocijom prvih polaznika, završen je prvi ciklus obuke, a iz Centra za obuku i prekvalifikaciju najavljuju kako slijede još četiri ciklusa.

Planirano je da se u ovom Centru kroz svih pet ciklusa ukupno prekvalificira najmanje 150 nezaposlenih osoba za zanimanja kuhar i konobar, od kojih će njih 70 biti zaposleno.

 U audiozapisu poslušajte kako je bilo sinoć na svečanoj večeriPogledajte i nekoliko fotografija sa ovog događaja

Piše: Ivan Herceg / Radio Ljubuški
Foto: Slavko Jakiša / Čaportal

na vrh članka