Sadržaj izdvojen po datumu: Nedjelja, 14 Siječanj 2018

Ivan Miklenić: Preodgoj većine u hrvatskom narodu

Tiha većina u hrvatskom narodu sustavno je izložena preodgoju, štoviše pranju mozga, a kad se kakva skupina iz te tih većine organizira i javno se oglasi, odmah se proglašava da je na djelu »konzervativna revolucija«, a ponekad i »konzervativna rekonkvista«. Npr. prilog takvu sustavnu pranju mozga članak je objavljen u Magazinu Jutarnjega lista 6. siječnja pod naslovom »Tradicionalna obitelj na udaru klerikalnog tsunamija«.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Velečasni Zlatko Sudac: Korijeni se prošlosti ne smiju iščupati

Istini je potrebno cijelo vrijeme, i prošlost, i sadašnjost, i budućnost. Tek se kroz povijest peripetija Božja Istina oslobađa zarobljeništva, postiže pun rast i donosi potpune plodove. Korijeni se prošlosti ne smiju iščupati. Ali ta je prošlost također korijen sadašnjosti i budućnosti. „Antiquitas saeculi, juventus mundi – Starost vijeka, mladost svijeta" (Bacon).

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Anarhistkinje zauzele Apostolsku nuncijaturu u Čileu uoči Papina posjeta

Samo nekoliko dana prije apostolskog posjeta pape Franje Čileu, koji će trajati od 16. do 18. siječnja, četiri su napada sa zapaljivim bombama, od kojih je jedan neutraliziran, jučer ujutro potresli glavni grad Čilea. Ciljevi su bili crkve Emmanuel de Recoleta i Cristo Vencedor di Penalolen, župa Jesus Maestro i svetište Cristo Pobre di Matucana koje je jedino pošteđeno, izvijestio je Radio Vatikan.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Oštra rasprava u “Zabranjenom forumu” o Haškom sudu - video

U emisiji “Zabranjeni forum” na Pink TV-u gostovali su Senka Nožica, odvjetnica Brune Stojića, Radovan Kovačević, član Glavnog odbora SNSD-a, Šefkija Džiho, pomoćnik za sigurnost zapovjednika 4. korpusa tzv. ARBiH, Ivana Marić, politička analitičarka, Stanko Ćane Primorac, predsjednik HSP-a i Mario Karamatić predsjednik HSS-a u BiH.

Više...

Ante Čulo se vrača u Ljubuški

Karneval u Ljubuškom stigao je do svog dvadesetog izdanja, a organizatori su već odavno posvećeni pripremama, kako bi, na sebi svojstven način, svim posjetiteljima predstojeće manifestacije pružili odličnu zabavu.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed