Sadržaj izdvojen po datumu: Nedjelja, 28 Siječanj 2018

Bošnjačke stranke traže pet godina zatvora ako se slavi Herceg Bosna, HVO...

Nedavno se u proceduri federalnog Parlamenta našao amandman na izmjene Kaznenog zakona Federacije BiH, koji je očito motiviran presudom protiv šestorice nekadašnjih dužnosnika Hrvatske republike Herceg Bosne prema kojemu bi se, po svemu sudeći, obilježavanje i potpora Herceg Bosni, Hrvatskome vijeću obrane ... smatrala kaznenim djelom, piše Večernji list BiH. 

Više...

Kako funkcioniraju obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Europskoj uniji?

Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva “Život” na čelu s predsjednikom Antunom Laslom na konferenciji za medije ocijenili su da je prijedlog novog zakona o poljoprivrednom zemljištu, kao i dosadašnji, prilagođen i načinjen za pojedince, a ne za OPG-ove, te traže reviziju dosadašnjih korisnika i ugovora te usklađivanje prava dosadašnjih korisnika i ugovora s pravima i ugovorima po novome zakonu.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

EP: Španjolska osvojila svoj prvi naslov prvaka Europe

Rukometaši Španjolske osvojili su naslov europskih prvaka nakon što su u nedjelju u finalu u zagrebačkoj Areni svladali Švedsku sa 29:23 (12:14). Tako su Španjolci, nakon što su četiri puta poraženi u finalima europskih prvenstava, napokon otišli do kraja i osvojili zlato.

  • Objavljeno u Šport
Više...

Petorka još uvijek u Haagu: Hoće li ostatak kazne odslužiti u Hrvatskoj ili izaći na slobodu?

Petorica haških osuđenika; Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Valentin Ćorić, Berislav Pušić, Milivoj Petković, u predmetu Herceg-Bosna još se nalaze u haškom pritvoru u Scheveningenu. Prošla su već dva mjeseca od presude koja je šokirala javnost, no oni nisu upućeni na izdržavanje kazne, i zbog toga neki misle kako bi petorka mogla ostatak kazne odslužiti u Hrvatskoj.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed