Sadržaj izdvojen po datumu: Subota, 05 Svibanj 2018

Klaunovi doktori koji liječe osmijehom

Vratiti osmijeh na tužna lica djece i pacijenata u bolnici, posao je koji zahtijeva puno humanosti, empatije i senzibilnosti. No čini se kako upravo te vještine imaju Crveni nosovi – klaunovi doktori koji su u ovih sedam godina donijeli osmijeha na 75 tisuća dječjih lica.

Više...

Neka među nama u Crkvi vlada duh prijateljstva

6. vazmena nedjelja (B), 2018.
„Bog je ljubav!“, kaže sv. Ivan u ulomku koji nam je danas ponuđen kao prvo čitanje. Isus nam danas priopćava da je krajnja posljedica te činjenice da je Bog ljubav, a što se očitovalo u Očevoj ljubavi prema njemu i u njegovoj ljubavi prema nama, njegova i naša radost. Sve što je, ljubeći nas onakvom ljubavlju kakvom je Otac ljubio njega, učinio i sve što je govorio, Isus je činio i govorio „da (njegova) radost bude u (nama) i da (naša) radost bude potpuna.“ Ta se radost za nas očituje u tri stvari.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Kršćanstvo je Božji put k čovjeku

Uskrsli je Krist dao nalog svojim učenicima da mu budu svjedoci do na kraj zemlje. Kako bi mogli izvršiti taj nalog obećao im je snagu Duha Svetoga, ali i obećanje vlastite prisutnosti u sve dane do svršetka svijeta (usp. Lk 24,48; Dj 1,8). No, što znači biti Kristovi svjedoci i kako se Krista svjedoči?

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed