Petak, 15 Studeni 2019

Obavijest za poslodavce iz Federacije BiH koji zapošljavaju radnike iz Republike Srpske

Porezna uprava Federacije BiH je u proteklom periodu zaprimila značajan broj upita poreznih obveznika iz Federacije BiH koji zapošljavaju radnike sa prebivalištem u Republici Srpskoj (RS), a u vezi pravnog osnova za izricanje prekršajnih sankcija zbog nepodnošenja ‘mjesečnih prijava poreza po odbitku – obrazac MOP-1002’, prema propisima Republike Srpske.

Više...

Mala tvrtka iz Hrvatske proizvodi radare koji su svjetski hit

Mala zagrebačka tvrtka izmislila je daleko najbolje radare koji pomoću inteligentnih izuma posljedice vremenskih nepogoda i poplava mogu na vrijeme predvidjeti da bi se umanjila šteta. U milimetar paze na kretanje vodostaja više od 300 svjetskih rijeka. Kinezi hrvatskim radarima tako već kontroliraju svoje ogromne rijeke.

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Simbol Vukovara – vodotoranj u Odžaku

Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Vlade ŽP je u ovom mjesecu sjećanja na stradanje Vukovara pomoglo u realizaciji projekta kojim žele podsjetiti na stradanje i herojstva Vukovara kako se ono nikada više, naglasio je ministar Anes Osmanović, ne bi ponovilo.

Više...

Ovo je posljednji krik za spašavanje tvornice Aluminij

Teška i negativna situacija poduzeća „Aluminij“, neizvjesna daljnja sudbina 388 radnika, bolna i zaboravljena priča o 500 zaposlenika koji su proglašeni tehnološkim viškom, činjenica da nijedna faza proizvodnje nije zaživjela, svojevrstan su povod održavanja današnje konferencije za medije novog Sindikata „Aluminija“.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed