Baltički katolici iščekuju Papu

Baltički katolici iščekuju Papu

U povodu apostolskog putovanja pape Franje u Litvu, Latviju i Estoniju od 22. do 25. rujna, biskup Philippe Jourdan, apostolski upravitelj Estonije, poslao je poruku katolicima te baltičke zemlje kako bi zahvalio onima koji rade za uspjeh tog posjeta te sve potaknuo na molitvu.


Svaki se veliki događaj sastoji od tisuća detalja i, u stvarnosti, svaki mali detalj mnogo znači. Učinimo to s ljubavlju – napisao je biskup Jourdan a izvještava Hrvatski program Radio Vatikana.

Apostolski upravitelj je istaknuo važnost materijalne pripreme, ali još više duhovne pripreme. Tijekom povijesti kršćani su se pripremali za velike događaje moleći i posteći. Papin je posjet sigurno važan događaj za Katoličku Crkvu u Estoniji i za svakog katolika osobno. 

Draga braćo i sestre, sada kada se posjet približava želio bih zamoliti sve vas da se pripremite još snažnije – poručio je biskup Jourdan. Katolike je potaknuo da u kolovozu, mjesecu koji je obilježen slavljima koja su posvećena Blaženoj Djevici Mariji, mole krunicu za uspjeh posjeta Svetog Oca te bar jedan dan poste na tu nakanu. Predložio je da taj dan posta bude subota, 1. rujna.

Na kraju je poruke biskup Philippe Jourdan potaknuo vjernike da se što prije prijave putem mrežne stranice, otvorene za tu priliku i na kojoj su sve obavijesti, za sudjelovanje na misi s papom Franjom na Trgu slobode ili za susret Pape s mladima u crkvi Svetog Karla u Tallinnu.

MISIJA / IKA

na vrh članka