Logo
Ispiši ovu stranicu

Državni zatvor traži 100 radnika, inspektore, policajce, liječnike…

Državni zatvor traži 100 radnika, inspektore, policajce, liječnike…

Ministarstvo pravde BiH raspisalo je javni natječaj za prijem u radni odnos 100 zaposlenika u Zavodu za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH u Istočnom Sarajevu, potvrđeno je u tom ministarstvu.

Od ukupno 100 pozicija oglašenih na prvom natječaju za zapošljavanje u državnom zatvoru najviše ih se odnosi na „ovlašteni zavodski službenik u činu starijeg policajca“, kojih se traži čak 61, piše Dnevni avaz.

Natječaj je objavljen u petak, 29. studenoga i ostaje otvoren 15 dana od tog dana.

Inače, ranije je objavljeno da će državni zatvor, po sistematizaciji radnih mjesta, imati oko 300 čuvara, administrativnih radnika, kuhara, odgajatelja…

U ovaj objekt uloženo je oko 40 milijuna eura. Tehnički prijem državnog zatvora izvršen je još početkom listopada prošle godine, no, još se ne zna kada će zatvor početi s radom, odnosno kada će u njega ući osuđeni za najteža kaznena djela, među kojima su i ratni zločini.

Trenutno se dan smještaja osuđenika koji bi trebali biti prebačeni u državni zatvor u entitetskim zavodima plaća 40 KM, a takvih je zatvorenika oko 480. To znači da mjesečno u te svrhe bude isplaćeno više od 570.000 maraka!

Podsjetimo, Marko Vujević, diplomirani pravnik, imenovan je za vršitelja dužnosti upravnika Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera Bosne i Hercegovine.

Okorjele kriminalce i ratne zločince u državnom zatvoru čekaju uvjeti gotovo ravni onim hotelskim.

Osuđenici za najteža krivična djela na raspolaganju će imati najmoderniju kuhinju, udobne sobe, najmoderniju stomatološku ordinaciju, dvoranu za rekreaciju, fitnes i „ljubavnu sobu“…

Zatvor će imati i tzv. gumenu sobu, u koju će biti smješteni zatvorenici za koje se procjenjuje da su u opasnosti od samoozljeđivanja.

/HMS/

Sva prava pridržana © www.radioljubuski.ba 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!