Maturanti, prijavite se na online radionice SZ: „Odabir studija i kako donijeti karijernu odluku”

Maturanti, prijavite se na online radionice SZ: „Odabir studija i kako donijeti karijernu odluku”

Karijerno savjetovalište i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru organiziraju dvije online radionice namijenjene maturantima.Prva radionica „Odabir studija i kako donijeti karijernu odluku?“ održat će se u srijedu, 20. svibnja s početkom u 16:00 sati. Druga radionica „Psihološka priprema za studij“ održat će se u četvrtak, 21. svibnja u 16:00 sati.

Radionice će voditi doc. dr. sc. Ivona Čarapina-Zovko, voditeljica Karijernog savjetovališta Sveučilišta u Mostaru, a održat će se putem Google Meet aplikacije.

Radionica „Odabir studija i kako donijeti karijernu odluku?“ - potrebno je prijaviti se putem poveznice. Tijekom radionice maturantima će se pojasniti individualne karakteristike u odabiru zanimanja/studija (interesi, sposobnosti, vrijednosti). Proći će se kroz faze planiranja karijere s osvrtom na izbor studija, kroz poteškoće koje imaju u odabiru studija te će im se ukazati na različite aspekte podrške.

Radionica „Psihološka priprema za studij“ – potrebno je prijaviti se putem poveznice.

Cilj radionice je pomoći maturantima da osvijeste vlastite potencijale i osnaže se za prijelaz iz srednje škole na studij. Tijekom radionice pojasnit će se važnost prepoznavanja i smanjivanja akademskog pritiska te samostalnog upravljanja životom.

Ukazat će se na važnost socijalnih, emocionalnih i akademskih vještina i resursa potrebnih za uspješan prijelaz na studij.

Svi prijavljeni maturanti će na svoju e-mail adresu dobiti poveznicu za sastanak na Google Meet-u 10 minuta prije početka radionice.

Na radionicu se možete prijaviti ovdje. 

Izvor:pogled.ba

na vrh članka