Humanitarna akcija za Aliju Lalića – Ćehaju

Humanitarna akcija za Aliju Lalića – Ćehaju

Udruženje ljubušaka u Norveškoj dobilo je molbu od familije Lalić da se pokrene humanitarna akcija za pomoć familiji.

Alija – Ćehaja je teško obolio od Parkinsonove bolesti. Ima velikih problema sa kretanjem, drhtavicom, nervozom, nesanicom. Već je više puta vožen na preglede i terapije u Dom zdravlja Ljubuški i bolnicu u Mostaru i veća sredstva su potrošena.

Potrebna su dodatna sredstva za dalje preglede i liječenja, lijekove.

Udruženje ljubušaka u Norveškoj pokreće akciju za pomoć familiji Lalić.

Donacije u Norveškoj uplaćuju se na račun Udruženja ljubušaka u Norveškoj: 2610.18.94303, Bosnisk forening Ljubuski ( vlasnik računa-kontoeier)

Akcija traje mjesec dana, do 1. augusta 2020

Unaprijed zahvaljujemo na podršci.

Usputna napomena:
Stav našeg Udruženja je da sprovedemo akcije po principu koliko ko može i sa halalom. Niko ne treba osjećati obavezu , svaka donacija je jednako vrijedna, bitna je masovnost, čime se pokazuje podrška. Vrsta akcija je bila i ostala širokog spektra. Sve što se uplati, isporuči se kome je namjenjeno, bez obzira ko je, šta je, civilni status, živi li u BiH ili Americi.
Obratite se slobodno sa konkretnim prijedlogom za akcije.

Udruženje ima dvije godišnje akcije, i to su:
– akcija za održavanje harema i
– akcija ramazanski/ Bajramski paketi.
Pored ovoga postoji već dugo godina tekuća akcija “50kr za Ljubuški”, od koje se većina sredstava odvaja za IZ u Ljubuškom i hitne slučajeve. Bilo bi lijepo da se što više pridruži i ovdje (godišnja uplata 600 kruna, ili 63 dolara, ili 57 eura).

Svako dobro uz iskrene želje za konstruktivni rad i suradnju.

Tekst prenesen bez uredničkih intervencija

Izvor:ljubusaci.com/ http://ljubusaci.com/2020/06/28/humanitarna-akcija-za-aliju-lalica-cehaju/?fbclid=IwAR0no3f-rRbutNvXhRhXAKVECxBsYCTr5EHggLY7GmUGlw4NHDCbnw0NLO4

na vrh članka