Devetnica Rođenju Kristovu na Podbrdu u Međugorju

Devetnica Rođenju Kristovu na Podbrdu u Međugorju

U petak, 15. prosinca 2017. počinje devetodnevna molitvena priprava za proslavu Kristova rođenja. Kroz tih će se devet dana na Podbrdu u 14 sati moliti krunica, te stoga u petak 15. i 22. prosinca neće biti molitve Križnog puta na Križevcu.

Večernji molitveno-liturgijski program u međugorskoj župnoj crkvi kroz ovo se vrijeme odvija po uobičajenom rasporedu. Kroz cijelo došašće, osim nedjelje, slave se svete mise zornice u 6 sati. Pozivamo sve župljane na djelatno sudjelovanje kako bi ova devetnica bila zajednička i uistinu plodonosna priprava za ovogodišnju proslavu rođenja Gospodinova.

Uz molitveno-duhovnu pripravu međugorskih župljana i hodočasnika kroz svete mise zornice, na prostoru ispred crkve sv. Jakova se gradi i „Betlehem“. Naime, već nekoliko dana članovi zajednice Cenacolo grade konstrukciju za tzv. žive jaslice, koje će na ovom prostoru biti uprizorene od Badnjaka. Zajednica Cenacolo ih već godinama uprizoruje za sve župljane i hodočasnike koji će u božićnom vremenu boraviti u Međugorju.

MISIJA / MEDJUGORJE.HR

na vrh članka