EBEL: Medveščak na rubu ispadanja

EBEL: Medveščak na rubu ispadanja

U petom susretu četvrtfinala doigravanja EBEL lige hokejaši Medveščaka su u Ledenoj dvorani Doma sportova nakon produžetka izgubili od Black Wings Linza sa 3:4 (0:3, 2:0, 1:0, 0:1) i u seriji na četiri pobjede gube sa 2-3.

Novu priliku za popravak Medvjedi će imati već sutra ponovo u svom Brlogu a eventualna sedma utakmica igrala bi se 23. ožujka u Linzu.

Gosti su sjajno otvorili utakmicu i nakon prve trećine imali su tri gola prednosti. Linz je poveo u osmoj minuti golom Jonathana D'Aversa, svega 14 sekundi kasnije bilo je 2:0, a pogodak je postigao Dan DaSilva. U posljednjim trenucima prve trećine među strijelce se upisao i Brian Lebler.

U drugoj trećini došlo je do prekida utakmice zbog problema s ledom. Pauza je trajala skoro sat vremena što je pomoglo Medveščaku da zaustavi nalet austrijskog sastava i posloži kockice svoje igre. Povratak na led donio je mnogo bolju igru zagrebačkog sastava. Medveščak je zaigrao brže i odlučnije i u preostalih osam minuta nastavka druge trećine zabio je dva gola za povratak u susret. U 37. minuti je na 3:1 smanjio Tero Koskiranta, a dvije minute kasnije je Harri Tikkanen zabio za 3:2.

U posljednjih 20 minuta Medveščak je jurio po izjednačenje i uspio je zabiti pogodak 67 sekundi prije kraja utakmice, a strijelac je bio Drew Schiestel kojeg je pak pogodio i promijenio smjer nakon što je s plave linije pucao Sondre Olden.

Nažalost, Medveščak u produžetku nije uspio zabiti i četvrti gol kojim bi izborio pobjedu i vodstvo 3-2. Utakmicu je prelomio Fabio Hofer u šestoj minuti produžetka.

RASPORED SERIJE
Linz - Medveščak 3-4 (9. ožujka, Linz)
Medveščak - Linz 6-2 (11. ožujka, Zagreb)
Linz - Medveščak 8-2 (13. ožujka, Linz)
Linz - Medveščak 8-4 (16. ožujka, Linz)
Medveščak - Linz 3-4 (19. ožujka, Zagreb)
Medveščak - Linz (20. ožujka, Zagreb)
eventualna sedma utakmica Linz - Medveščak (23. ožujka, Linz)

Hrt.hr

na vrh članka