Ćorić nakon tri sata igre svladao Mayera za 3. kolo Miamija

Ćorić nakon tri sata igre svladao Mayera za 3. kolo Miamija

Hrvatski tenisač Borna Ćorić uspješno je prošao prvu prepreku na Masters 1000 turniru u Miamiju svladavši u 2. kolu 45. igrača svijeta Argentinca Leonarda Mayera 6:7 (5), 6:3, 6:4 u meču koji je trajao čak tri sata. Ćoriću je u Miamiju uspjelo ono što mu nije u prethodna dva dvoboja s upornim Argentincem, oba u Nici 2014. i 2015. godine, kada je Mayer slavio. I nakon prvog seta se činilo da će Mayer opet do pobjede, Borna je nadoknadio zaostatak od 3:5, a potom u "tie-breaku" poveo 3:2 i imao svoja dva servisa. Zagrepčanin je oba izgubio, Mayer nanizao četiri poena zaredom i dobio prvi set.

U drugom setu Ćoriću je bio dovoljan "break" kod 2:1, a u odlučujućem, trećem također mu je samo jedno oduzimanje servisa, i to kod 3:3, donijelo pobjedu u ovom iscrpljujućem meču. 

Ključnim se pokazala realizacija lopti za obrat jer je Ćorić od devet spasio čak osam, a od sedam na Mayerov servis uspio je triput doći do oduzimanja servisa. 

Ćorić, koji je u Miamiju kao 29. nositelj bio slobodan u prvome kolu, tako je nastavio niz koji mu je prekinuo Roger Federer prošli tjedan u polufinalu Indian Wellsa. 

U 3. kolu Ćorića čeka bolji iz ogleda osmog nositelja Amerikanca Jacka Socka i Indijca Yuki Bhambrija

Dodajmo kako je hrvatsko-američki par Ivan Dodig Rajeev Ram izgubio u prvome kolu od Južnoafrikanca Ravena Klaasena i Novozelanđanina MichaelaVenusa 6:7 (5), 4:6.

U prvom setu oba para su uspješno držala svoje servise i odluka je pala u tie-breaku, gdje su više koncentracije imali Klaasen i Venus.

Drugi set bio je pun preokreta. Dodig i Ram su rano izgubili servis, ali su onda nanizali četiri gema i poveli 4:2. I kad se činilo da će izboriti treći set, hrvatsko-američki par opet je krenuo nizbrdo, još dvaput je izgubio servis, a time i meč.

Hrt.hr

na vrh članka