Uskrs radio ljubuski2xl

Rukometaši BiH u kvalifikacijama protiv Bjelorusije, Češke Republike i Finske

Rukometaši BiH u kvalifikacijama protiv Bjelorusije, Češke Republike i Finske

Ždrijeb kvalifikacijskih grupa za europsko rukometno prvenstvo 2020. godine, koje će biti održano od 10. do 26. siječnja u Švedskoj, Austriji i Norveškoj, obavljen je danas u norveškom gramu Trondheimu.

Voljom žrijeba reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u kvalifikacionoj grupi 5, zajedno sa selekcijama Bjelorusije, Češke Republike i Finske.
U grupi 1 sastat će se Njemačka, Poljska, Izrael i Kosovo. U grupi dva sastat će se Hrvatska, Srbija, Švicarska i Belgija. Makedonija, Island, Turska i Grčka igrat će u grupi 3.

Grupu 4 sačinjavaju Slovenija, Nizozemska, Latvija i Estonija. U grupi 6 igrat će Francuska, Portugal, Litva i Rumunjska. Mađarska, Rusija, Slovačka i Italija igrati će u grupi 7.

Grupu 8 sačinjavaju Danska, Crna Gora, Ukrajina i Farski Otoci.

Europsko rukometno prvenstvo prvi put će biti igrano u tri zemlje i prvi put će sudjelovati 24 reprezentacije.
Dvije najbolje selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije plasirat će se na europsko prvenstvo.

U kvalifikacijama neće sudjelovati domaćini Švedska, Austrija i Norveška i aktualni prvak Europe Španjolska, selekcije kojima je osigurano direktno sudjelovanje na europskom prvenstvu.

Kvalifikacije počinju 24. listopada.

/Fena/HMS/

na vrh članka